Yalçın Küçük tahliyesini istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2009 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul - "Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün de aralarında bulunduğu 5 kişinin tutukluluğuna itiraz edildi.

Prof. Dr. Küçük, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in yeğeni Yaşar Oğuz Şahin, Fatma Cengiz, Oğuz Bulut ve Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın'ın avukatları, müvekkillerinin tahliyesi istemiyle ayrı ayrı dilekçe hazırladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verilen dilekçelerde, söz konusu sanıkların, çeşitli nedenlerle serbest bırakılmaları istendi.

Prof. Dr. Küçük'ün avukatı, dilekçesinde, müvekkilinin yazdıkları ve düşüncelerinden dolayı tutuklandığını, bunların tutuklamayı gerektirmediğini ve hakkındaki iddiaların somut bir suçun konusunu oluşturmadığını öne sürdü.

Aynı dilekçede, Küçük'ün Türkiye'den kaçacağı ve delilleri değiştireceğinin de iddia edilemeyeceği öne sürülerek, tahliye talebinde bulunuldu.

Aynı soruşturma kapsamında tutuklanan İbrahim Şahin ile emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'e ilişkin de daha önce itirazlar yapılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber