Sendika ve odalar, Engin Çeber davasına müdahil olacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2009 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sendika ve odalar, Engin Çeber davasına müdahil olacak

İstanbul'daki sendika ve odalar, cezaevinde ve polis merkezinde işkence ile öldürüldüğü iddia edilen Engin Çeber'le ilgili açılan davaya müdahil olacaklarını açıkladı.

İstanbul Tabip Odası (İTO), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu ve Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB), Engin Çeber'in işkenceyle öldürülmesine dair davanın ilk duruşması öncesi ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplam 60 kamu görevlisinin sanık olduğu davanın sonuçlanmasını isteyen KESK İstanbul Şubeler Platformu'nun Dönem Sözcüsü Yunus Öztürk, Engin Çeber'in ölümüne sebep olanların cezalandırılmasını talep etti. Öztürk, Engin Çeber'in 10 gün gözaltında kaldığını ve kendisine işkence yapıldığını öne sürdü. Öztürk, müdahil olacakları davada 39 infaz koruma memuru, 3 müdürü 13 polis, 4 jandarma ve 1 doktor olmak üzere toplam 60 sanığın "İşkence sonucu adam öldürmek" ve "Eziyet ve kasten yaralama" suçlarından yargılanacağını söyledi.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Özdemir Aktan ise, sendika ve oda başkanlarının yarınki duruşmada hazır bulunacaklarını ve bu davanın takipçisi olacaklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber