AKP'den istifa edip diğer partilere geçenlerden kimler aday olamayacak?

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 21 Ocak 2009 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'nin 'kendisinden aday adayı olup, başka partiye geçen' isimleri engelleme girişiminden, 'erken' istifa eden Aytaç Durak ve Naif Alibeyoğlu etkilenmiyor.

AKP'nin "kendisinden aday adayı olup, aday yapılmayınca başka partiden adaylık açıklayan" isimlerin yolunu kesme girişimi, "erken davranan" başkanları etkilemeyecek. AKP'nin, YSK'nın 2004 tarihli "bir partide merkez yoklamasına katılan isim, başka partiden aday olamaz" kararı doğrultusunda harekete geçtiği kulislere yansımıştı.

AKP siteye koydu

AKP, söz konusu projeyi uygulamaya geçireceğinin işaretini de partinin internet sitesine koyduğu bir ilan ile verdi. Merkez Yürütme Kurulu; 16 Aralık 2008 tarihli merkez yoklamasına katılan aday adaylarının ve belirlenen adayların isimlerinin yer aldığı kararı, siteye yerleştirdi. SP'ye geçen Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile DP'ye geçen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, resmi ilan olarak yer alan listede "merkez yoklamasına katıldığı" görünen isimler oldu.

MHP-CHP'ye gittiler

Ancak, Başbakan'ın ilk aday açıklama toplantısının ardından MHP'ye geçen ve "İstifa ederek erken davrandım" sözleriyle tartışma yaratan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ı ise bu erken istifası kurtardı. Durak "merkez yoklamasında yer almadığı için" AKP'nın girişiminden etkilenmeyecek. "Erken" istifa edip CHP'ye geçen Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu da durumdan etkilenmeyecek 2. isim oldu.

AKP'den istifa edip diğer partilere geçen başkanlara kötü haber

AKP'nin, adaylığını veto planı iddialarına Aytaç Durak'tan tepki

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber