ODTÜ'de deşifre oldu yeni görevi masa başı!

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 21 Ocak 2009 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ODTÜ'de öğrencilerin fotoğrafını çekerken yakalanan kişinin Ankara İl Jandarma Komutanlığı'ndan uzman çavuş S.Y. olduğu ve istihbarat çalışması yaptığı ortaya çıktı.

ORTADOĞU Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) önceki gün öğrenciler tarafından fotoğraf çektiği için şüpheli bulunarak rehin alınan kişinin jandarma personeli olduğu ortaya çıktı.

İSTİHBARAT İÇİN KAMPÜSTE

ÖĞRENCİLERE kendisini yemekhane çalışanı gibi tanıtan kişinin aslında Ankara İl Jandarma Komutanlığı emrinde uzman çavuş rütbesiyle çalışan bir asker olduğu belirlendi. Adının S.Y. olduğu belirtilen kişinin jandarmanın sorumluluk alanında bulunan ODTÜ'de rutin istihbarat çalışması yürüttüğü öğrenildi.

Önceki gün öğrencilerin Merkez kafeteryada cep telefonuyla kendi fotoğraflarını çektiği bir kişiden şüphelenmesi üzerine gelişen olayda jandarma kuvvetleri ile öğrenciler arasında arbede çıkmıştı. Rektörlük Genel Sekreter Vekili Tanju Mehmetoğlu'nun devreye girmesi ile yatışan gerginliğin ardından jandarma ekiplerine teslim edilen kişinin istihbarat görevi için kampüste bulunduğu öğrenildi.

Öğrenciler tarafından üst araması yapılan kişide Ankara İl Jandarma Komutanlığına ait ?Tekerlikli Araç Günlük ve Koruyucu Bakım Formu' ile Şeyhmus Çelik adına düzenlenmiş ATO kimlik kartı çıkmıştı. Cep telefonun da ise ODTÜ'lü öğrencilere ait fotoğraflar bulunmuştu. S.Y.'ın üzerinden çıkan ATO üyesi Batmanlı işadamı Şehmus Çelik'e ait kimlik kartının çalıntı olduğu belirlendi.

?JİTEM İLE ANILMAK KÖTÜ'

KİMLİĞİNİN 2006 Mayısı'nda arabasından çalındığını ifade eden Çelik, kimlikteki fotoğrafın kendisine ait olmadığını ancak bilgilerin tuttuğunu anlattı. Çelik, adının son dönemde sıkça gündemde olan JİTEM ile ilgili bir olay kapsamında anılmasından da rahatsız olduğunu kaydetti. KIYMET SEZER/ ANKARA

?Kimlik kimdeyse çalan da odur'

star'ın ulaştığı Batmanlı işadamı Şeyhmus Çelik, 2006'da Çankaya Yıldız'da evinin önüne park ettiği aracının arka camının kırılarak James Bond tipi çantasının çalındığını söyledi. Bu olayın polis kayıtlarıyla sabit olduğunu anlatan Çelik, çalınan çantada ATO kimliğinin de bulunduğunu söyledi. Yaşananlara anlam veremeyen işadamı , şunları söyledi: ?Bu şahsı nasıl bırakıyorlar? Bu adam ne maksatla ODTÜ'de fotoğraf çekiyor? Ben bir işadamıyım. Şerefimiz, haysiyetimiz söz konusu. Belki hırsız bunlardı. Kimlik kimdeyse, çalan da o'dur. Araştıracağım.' ATO'dan yapılan yazılı açıklamada da Şeyhmus Çelik'e ait kimliğin çalıntı olduğu belirtildi.

Öğrencilerde provokasyon endişesi

ODTÜ yönetiminden yapılan açıklamada, ?Olayla ilgili olarak ilgili makamlar nezdinde gerekli girişimlerde bulunulacaktır' denildi. ODTÜ'lü öğrenciler ise, dün konuya ilişkin bir basın açıklaması yapmak istedi. Ancak final döneminde gerginlik ve provokasyonlara yol açabileceği endişesiyle vazgeçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber