21 Ocak 2009'dan Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2009 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni yıl münasebetiyle yasama, yürütme ve yargı organı başkanlarına, Dışişleri Bakanlığı Konutu'nda yemek verecek.

2- Cumhurbaşkanı Gül, güven mektubunu sunacak olan Benin'in Ankara Büyükelçisi Albert Agossou'u, Oman Savunma Bakanı Sayyid Bader Bin Saud Bin Harib Al Busaidi ve beraberindeki heyeti, Avrupa Parlamentosu Avrupa Sosyalist Partisi Grubu Başkanı Martin Schulz ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

3- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Oman Savunma Bakanı Al Busaidi ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

4- Devlete 21,9 milyar TL borç taktılar.

- 2008 yılında kaçırılanlar bir yana, beyan karşılığı çıkarılan 189 milyar 995 milyon TL'lik verginin de 21 milyar 907 milyon TL'si ödenmedi.

- Gelir vergisinde 6,7 milyar TL, kurumlar vergisinde 2,5 milyar TL, MTV'de 2,1 milyar TL, KDV'de 6,8 milyar TL, ÖTV'de 1,2 milyar TL, damga vergisinde ise 1 milyar TL devletin alacak hanesinde yazılı kaldı.

5- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Brüksel'de basın toplantısı yapacak.

6- Gazze'de ateşkesin ardından...

- Aralarında KKTC vatandaşının da bulunduğu yaklaşık 300 kişilik grup Gazze'den tahliye edilecek.

- Orta Doğu ziyaretini tamamlayan BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun BM Güvenlik Konseyi'ne bilgi verecek.

- AB dışişleri bakanları, İsrailli temsilcilerle Brüksel'de bir araya gelecek.

7- ABD Başkanı Barack Obama, Oval Ofis'teki ilk çalışma gününde dış siyaset, ekonomik kriz ve içerdeki sorunlarla meşgul olacak.

- Obama, başkan olarak ilk kez savunma ve askeri yetkililerle Irak'taki Amerikan askerlerini daha hızlı çekme olasılığını görüşecek.

8- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve beraberindeki heyetin, Mısır'ın İskenderiye kentindeki temasları izleniyor.

9- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara'da, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğünce yapılan "Boşanma Nedenleri" konulu araştırmasıyla ilgili bilgi verecek.

10- Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Gençlik Spor Genel Müdürlüğünde yapılacak Akdeniz Oyunları İcra Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

- Bakan Başesgioğlu, "Devlet Sporcusu" unvanı almaya hak kazanan bazı eski sporcuları da kabul edecek.

11- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Ticaret Odasında, "Kamyonum" dergisi tarafından düzenlenen "sektör için el ele bölgesel bilgilendirme toplantısı"na katılacak.

12- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara'da, "Uludağ Milli Parkı Fikir Projesi" tanıtım toplantısına katılacak.

13- TBMM'den.

- Genel Kurulda, Markaların Korunmasına İlişkin Kanun Tasarısı'nın görüşülmesine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, AB'ye uyum amacıyla hazırlanan Gümrük Birliği Kanunu ve KHK'de değişiklik öngören yasa tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

- Adalet Komisyonunda, Hukuk Muhakemeleri Kanunu Tasarısı görüşülmeye başlanacak.

- Dışişleri Komisyonunda, Türk vatandaşlarının Suriye'deki taşınmazlarıyla ilgili sorunlar konusu ile bazı anlaşmaların onaylanmasına ilişkin tasarılar ele alınacak.

14- Siyasi partilerden.

- Anavatan Partisinin eski genel başkanları Mesut Yılmaz ve Nesrin Nas, Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun'u ziyaret edecek.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin genel merkezinde "Bakü olaylarını anma" programına katılacak.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Bursa'nın İnegöl ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret edecek.

15- Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Azası Suzan Sabancı Dinçer, Türkiye Kadın Girişimciler Derneğince İstanbul'da düzenlenen toplantıda, "Ekonomideki Beklentiler, Şirketlere Tavsiyeler" konulu konuşma yapacak.

16- Trabzon Valisi Nuri Okutan, Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde, "Oku-Düşün-Paylaş Projesi"nin tanıtım seminerine katılacak.

17- Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesindeki Ege Deprem Uygulama Merkezi törenle açılacak.

18- Türkiye Kamu-Sen İzmir temsilciliğinde "Daha güçlü Türkiye için Türk malı tüketelim" kampanyası çerçevesinde basın açıklaması yapılacak.

19- Trabzon Limanı'nda bulunan TCG Preveze (S-353) denizaltısının komutanı Deniz Kıdemli Binbaşı Mıstık Gürbüz, Vali Nuri Okutan'ı makamında ziyaret edecek. Denizaltı, halkın ziyaretine açılacak.

20- Beko Basketbol Ligi'nde 2008-2009 sezonunun 2. devresi, bugün yapılacak 6 maçla başlayacak.

21- Futbolda Bank Asya 1. Lig'de 18. hafta mücadelesi, bugün 4 kentte yapılacak maçlarla tamamlanacak.

- TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nda ilk haftanın son maçında Körfez Belediyespor ile Tokatspor, İzmit'te karşılaşacak.

22- Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Kupası 3. tur rövanş maçında Fenerbahçe Acıbadem Bayan Takımı, Rusya temsilcisi Spartak Omsk ile İstanbul'da karşılaşacak.

23- Helsinki'de dün başlayan Avrupa Artistik Buz Pateni Şampiyonası'nda, erkekler kısa programda Kutay Eryoldaş mücadele edecek.

24- Dakar Rallisi'ne katılan Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar'dan oluşan Jim Beam Dakar Türk Takımı yurda dönecek.

- Türk ekibi, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Terminali içindeki Starbucks Coffee'de basın toplantısı düzenleyecek.

25- Erkekler Hentbol Süper Ligi'nde, Ankara'da 1 erteleme maçı yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber