Doğalgaz'a her ay %5 zam yapılacak

Haber Giriş : 05 Aralık 2004 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğalgaza son üç aydır her ayın ilk gününden geçerli olmak üzere yüzde 6,5 ve yüzde 5'erlik dilimler halinde gelen zam, önümüzdeki üç ayda da aynen devam edecek.

Botaş'ın yapacağı toplam yüzde 30 civarındaki zammı yüzde 5'erlik dilimler halinde 6 aya yaydığı öğrenildi.

Dağıtım şirketleri her ayın ilk günü yapılan ve 6 ay sürecek zamdan haberdar oldukları için şirket ile aynı günde zamlı tarifeye geçiyor. Doğalgaza 1 Ekim'de yüzde 5, 1 Kasım'da konutlar için yüzde 6,5 ve serbest tüketiciler için yüzde 5,4, 1 Aralık'ta da yüzde 5 oranında zam yapıldı. Böylece son 3 ayda doğalgazın fiyatı yüzde 16,5 oranında yükseldi. Yüzde 5'erlik zam dilimleri 2005 Ocak, Şubat ve Mart ayı başında da tekrarlanacak.

Dağıtım şirketleri de araya gün sokmadan, son üç aydır ayın ilk gününden geçerli olmak üzere zamlı tarifeden satış yaptı. İstanbul'un doğalgaz dağıtım şirketi İgdaş'ın bir yetkilisi, Botaş'ın yapacağı toplam yüzde 30'luk zammı yüzde 5'erlik dilimler halinde 6 aya yaydığını ifade etti. 6 ay boyunca rutine bağlanmış zam kararından sözlü olarak bilgi sahibi olduklarını belirten aynı yetkili, bu yüzden dağıtım şirketlerinin aynı günden itibaren geçerli olacak şekilde fiyat artışını abonelerine yansıttıklarını söyledi. Botaş Genel Müdürlüğü ise konuyla ilgili soruları cevapsız bıraktı. Peş peşe gelen zamlarla doğalgaz ilk defa değişik yakıt türleri arasındaki kıyaslamada en ucuz yakıt olma özelliğini kaybetti. 13 yıl aradan sonra, 1 Aralık 2004 tarihi itibarıyla kömür en ucuz yakıt türü oldu.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber