Personeli olmayan sağlık ocağı viraneye döndü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2009 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay'da sağlık ocağında personeli olmayan 5 bin nüfuslu köyün kadınları hastaneye giderken araçta doğum yapıyor.

Yaklaşık 10 yıldır kapalı olan sağlık ocağına son günlerde bir erkek ebe görevlendirildi Ancak köylü kadınlar bayan ebe isteyince erkek ebe de kadrosu köyde olmasına rağmen Altınözü Devlet Hastanesi'nde görev yapmaya başladı.

Sağlık ocağında herhangi bir sağlık görevlisi olmayınca camları kırıldı, bahçesine traktör park edildi. Binası sağlam olmasına rağmen bakımsızlıktan dolayı sağlık ocağından çok ahırı andıran bina, köylülerin hor kullanmasıyla viraneye döndü.

Sağlık ocaksız ve yaklaşık 4 aydır susuz köyde kadınlar at arabalarıyla ve bidonlarla su taşıyor. En küçük bir sağlık sorununda bile 9 kilometre mesafedeki Altınözü Devlet Hastanesi'ne gidiyor. Kapıları ve pencereleri kırılan sağlık ocağının kapısına da kilit vurulmuş.

Yaklaşık 2 yıl önce onarımdan geçirildiği bildirilen ve daha sonra terk edilen sağlık ocağının bahçesine köylüler traktörlerini park ediyor. Tandırda yakmak için kullandıkları odunlarını koyuyor. Devlet, sağlık ocağını onarıp içerisine bir su kuyusu bile vurmuş.

Köyde yaşan kadınlardan Aliye Akın, "Burası aslında sağlık ocağı" diyerek başladığı konuşmasında köylerinin 5 bin nüfuslu olmasına rağmen sağlık hizmetinden faydalanamadığından yakındı.

Akın, "Bizim köyde bir kadının doğum sancıları tuttuğu zaman 9 kilometre mesafedeki Altınözü ilçemizdeki devlet hastanesine götürmek zorunda kalıyoruz. Bu yolculuk esnasında kimi zaman kadınlar araç içerisinde doğum yapıyor. Biz de ne yapacağımızı şaşırdık. Sağlık ocağımızın bu halde olmasını çok üzülüyoruz." dedi.

Keskincik köyü birinci azası Recai Çapur ise "Köyde aşı dönemlerinde komşu köylerin sağlık çalışanları gelip hizmet veriyor. Sağlık ocağımız viraneyi andırıyor. Devlet buraya yatırım yapmış ama sağlık ocağı şuan kendi kaderine terk edilmiş. Kadınlarımız özelikle buraya erkek hemşire istemiyor. Bayan hemşire istiyorlar. Belki 10 yıldır bu sağlık ocağımız bu şekilde. Bunda birazda bizim insanımızın kusuru var. Buraya bu hale getiren yine bizleriz. Ama sağlık görevlisi olsa belki bu hale gelmeyecek. Ama sahipsiz kalan sağlık ocağı içler acısı durumda." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber