Okul müdürünün görevden alınmasına tepki gösteren veliler eylem yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2009 16:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Antalya Emel Sevgi Taner İlköğretim Okulu Müdürü Kadir Karaman'ın, eski müdür mahkemeyi kazandığı için görevden alınmasına tepki gösteren veliler eylem yaptı.

550 imza toplayarak mevcut müdürlerinin görevde kalmasını talep eden veliler, uğraşları sonuç vermeyince Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüdü.

Yaklaşık 35 veliden 4'ünü kabul eden Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, eski müdürün geri dönmesini onaylayan mahkeme kararına karşın bir üst mahkemeye itiraz ettiklerini açıkladı.

Öğle saatlerinde okul önünde toplanan veliler, burada basın açıklaması yaptı.

Emekli İngilizce öğretmeni Remzi Fatih Dedeağa, okulda yıllardır yönetim zaafiyeti olduğunu ileri sürdü. Öğrenci ve öğretmenlerin başıboş olduğunu aktaran Dedeağa, bu yılın başından beri görev yapan Kadir Karaman ile birlikte her şeyin değiştiğini belirtti.

Okula çeki düzen geldiğini, öğretmenlerin derse girmede, bilgi aktarmada daha iyi duruma geldiklerini vurgulayan Dedeağa, "Biz Meltem'e yakışır, disiplinli, eğitimli, kaliteli bir okul istiyoruz. Buna da son 4-5 aydır sahip olmaya başlamıştık. Ama eski müdürün yeniden geleceğini duyduk. Bütün velilerimiz mevcut müdürümüzün kalmasını istiyor." şeklinde konuştu.

Okul Aile Birliği Başkanı Yücel Senkir ise, velilerin büyük bölümünün halen görevde olan Kadir Karaman'ın buradan gitmemesi için imza attığını, bu imzaları gerekli yerlere ilettiklerini açıkladı.

Ancak istedikleri gibi bir sonuç alamadıkları için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kadar yürüme eyleminde bulunmaya karar verdiklerini ifade eden Senkir, "Biz eski müdürün niye alındığı, niçin geri geldiği konusunda yorum yapmak istemiyoruz. Ama şimdiki müdürümüz okula çok şeyler kattı. Çalışkan birisi. Öğrenci, öğretmen ve velileri harekete geçirip eğitim seviyesinin yükselmesi için ciddi çalışmalar yaptı. Biz geri dönme kararının iptal edilmesi ve mevcut müdürümüzün kalmasını istiyoruz." dedi.

Bayan öğrenci velileri ise eskiden okula giriş çıkışların çok kontrolsüz olduğunu iddia etti.

Ana sınıfına giden çocukla 8. sınıf öğrencisinin aynı tuvaleti kullandığına dikkat çeken veliler, öğretmenlerin derse girmesinde de ciddiyetsizlik yaşandığını iddia etti.

Geçen yıl bölgede kurulan Salı Pazarı'na gelen esnafların okul giriş kapısına tezgah açtıklarını, araçlarını ders saatlerinde bile okul bahçesine park ettiklerini bildiren veliler, şimdi bütün olumsuzlukların ortadan kaldırıldığını açıkladı.

Veliler, eski müdürün geri gelmesi halinde birçok velinin çocuğunu okuldan alıp başka bir yere vereceğini aktardı.

Veliler daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kadar yürüdü.

İl Müdürü Osman Nuri Gülay, velilerden 4'ünü toplantı salonunda ağırlarken diğerleri kapıda bekletildi.

Gülay, şikayetlerini yüz yüze aktaran, imzaları bir kez daha sunan velilere, "Şimdiki müdürünüzü ben atadım. Ama Mahmut Kocabaş, mahkeme kararıyla geri geliyor. Yöneticilerin yargı kararını uygulama zorunluluğu var. Ancak Kocabaş, kendisi dilekçe verir, Sevgi Taner İlköğretim Okulu'na gelmek istemediğini bildirirse mevcut müdür kalır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber