MEB, karneleri bu yıl da düzeltmedi!...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ocak 2009 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Geçen yıl (2007-2008 Eğitim-Öğretim yılı) aynı dönemde "Öğretmenler dikkat! Tüm ders notları 5 (Beş) olan öğrenci takdir alamıyor?" başlıklı yazıda ele aldığımız sorunlar halen devam etmektedir.

MEB e-Okul Sisteminde yapacağı küçük bir değişiklikle çok büyük bir sorunu ortadan kaldırabilecekken maalesef bu yıl da bu soruna kulağını tıkamıştır.

Şimdi bu yazıyı okuyanlar "e-okul sistemi var, veli oraya girer, oradan okur ve hesaplar her şeyi diyebilir" fakat unutulmamalı ki karne velinin elinde bulunan tek belgedir ve bu belge veliler tarafından önemsenen yıllarca saklanan bir belgedir.

Sorunlara ve kısa çözümlere bir bakalım:

1- Öğrenci ya da veli karneyi eline aldığında orada öğrencinin dönem notunu (5'lik sistem not) görecektir. Yani Dönem puanını (100'lük sistem puan) göremeyecektir. Bunu yapmak çok zor değildir. Karneye yansıtılabilirdi.

2- Puanını görmeyen öğrenci doğal olarak teşekkür ya da takdir belgesi alıp almayacağını hesaplayamayacaktır.

3- Ya da geçen yıl da ifade ettiğimiz gibi tüm dersleri 5 olan öğrenci bu 5 leri (84,99) dan almışsa karneye göre Takdir belgesi beklerken Teşekkür Belgesiyle karşılaşmanın şokunu yaşayacaktır.)

4- Ya da tüm dersleri 69,99 dan 4 olan bir öğrenci karnesinin tamamı 4 olduğu halde hiçbir belge almamakla karşı karşıya kalacak ve bu anlamsızlığı karneye bakarak çözemeyecektir.

5- MEB daha önceki yıllarda yaptığı açıklamalarda öğrencinin önceki yıl ortalamalarını karneye yansıtacağını belirttiği halde ve karnede böyle bir hane yer almasına rağmen bu konuda da adım atılmamıştır.

6- Bu durumda öğrenci İlköğretimden 8.Sınıfta mezun olduktan sonra hayati önemi olan Diploma Notunu ve Puanını da öğrenememekte ya da hesaplayamamaktadır.

Bu kadar basit bir konuda dahi uyarıları dikkate almayan MEB maalesef öğrencilerle okul idarelerini ya da öğretmenleri karşı karşıya getirmektedir. Çünkü yukarıdaki sorunların hesabını öğrenci ya da veli, öğretmen ya da okul idaresine sormaktadır.

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber