Kumlu: Adalet Bakanı ile İçişleri Bakanını arayacağım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2009 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, "Adalet Bakanı'nı da İçişleri Bakanı'nı da arayacağım. Bir bilgi alırsam kamuoyuyla basınla paylaşacağım" dedi.

Kumlu, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'in evini ziyaretinin ardından sendika genel merkezine geldi.

Basın mensuplarına bir açıklama yapan Kumlu, sabah saat 06.00'dan bu yana gelişmeleri izlediklerini belirterek, "Biz yargının bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğünün her şeyden önemli olduğuna inanıyoruz. Türk Metal Sendikası'nın değerli Genel Başkanı Sayın Özbek, Türk-İş'e bağlı en büyük sendikalardan birinin genel başkanı. Yıllardır sendikal faaliyet içerisinde mücadele eden bir arkadaşımız. Onun için şuna inanıyoruz; gerçekler tespit edildikten sonra bunun neticesini hep birlikte alacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Özbek'le evinde görüştüğünü ifade eden Kumlu, "Kendisi iyi. Gelişmeleri hep birlikte takip ediyoruz. Neticesini sizlerle tekrar paylaşacağız" dedi'

Kumlu bir gazetecinin "Neden Türk Metal sizce?" sorusuna "Tabii neticeyi bilmediğimiz için şimdi yorum yapmak yanlış olur diye düşünüyorum" yanıtını verdi. Mustafa Kumlu, bağımsız yargının ve hukukun üstünlüğünün kendileri için çok önemli olduğunu yineleyerek gelişmeleri takip ettiklerini söyledi.

Bir başka gazetecinin "Adalet Bakanı'nı aradınız mı?" sorusuna da Kumlu, "Şimdi döndükten sonra Adalet Bakanı'nı da İçişleri Bakanı'nı da arayacağım. Bir bilgi alırsam kamuoyuyla basınla paylaşacağım" karşılığını verdi.

Kumlu'nun açıklamasının ardından bir grup sendika üyesi "Yaşasın sendikal hareketimiz" şeklinde slogan attı.

Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan da yaptığı açıklamada, "Bu boşa çıkacak bir çaba bence. Muhalefetin susturulması ve baskılarla gözümüzün korkacağı falan da yok" dedi.

Akcan, hak arama mücadelesi peşinde olduklarını belirterek, "Biz işimize bakıyoruz. Sonuna kadar da ben arkadaşlarımızın masum olduklarına, suçsuz olduklarına yürekten inanıyorum. Bunun da bağımsız yargı tarafından ortaya çıkarılacağına yürekten inanıyorum. Dolayısıyla eğer bu baskı unsuru olarak kullanılmak isteniyorsa işçi hareketinin sendikaların üzerinde bunun da boşa çıkacağını bilmenizde fayda var"diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber