İşte AK Parti'nin Diyarbakır adayı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2009 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na milletvekili Kutbettin Arzu'yu aday gösterdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Arzu'nun ismini Trabzon'da kamuoyuna duyuracak.

AK Parti, 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri'nde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için milletvekili Kutbettin Arzu ismi üzerinde karar kıldı. Uzun süreden bu yana açıklaması beklenen AK Parti'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, dün kesinleşti.

Diyarbakır Milletvekilleri ve il ve ilçe teşkilatlarının Arzu'nun ismi üzerinde ortak bir karara vardığı öğrenildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çok istediği Diyarbakır Büykşehir Belediyesi için aday göstereceği Arzu'nun ismini bugün Trabzon'daki programında kamuoyuna duyuracağı öğrenildi.

Arzu ailesi Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 1983 yılında bu yana belediye başkanlığını yürütüyor. Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın siyaset sahnesine çıkardığı Arzu ailesi, o günden bu yana aktif siyaseti içinde. Kutbettin Arzu'nun amcasının oğlu Vecdi Arzu, halen Çınar Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor.

Kutbettin Arzu Kimdir

1 Nisan 1955'te Diyarbakır Bahteri Köyü'nde doğdu. Babasının adı Ekrem, annesinin adı Emine'dir. Yüksek Mimar; Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisansını aynı fakültede tamamladı. Yapı İşleri 15. Bölge Müdürlüğü'nde Baş Mimar olarak görev yaptı. Mühendislik ve mimarlık firması kurarak serbest iş hayatına geçti. Dicle Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi'nde fahri öğretim üyeliği yaptı. Diyarbakır Mimarlar Odası Başkanlığı görevini yürüttü. Diyarbakır Kızılay Derneği Üyeliği, Kültür ve Dayanışma Vakfı Üyeliği, Açev Vakfı Bölge Danışma Kurulu Üyeliği, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı, TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyeliği, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Arzu, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber