BES: Erdoğan ve Çelik'in karnesi 'kırıklarla dolu'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2009 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Bağımsız Eğitimciler Sendikası, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik için temsili karne hazırladı. Sendika Genel Başkanı Gürkan Avcı, Başbakan Erdoğan ve Bakan Çelik'in karnesinin "kırıklarla dolu" olduğunu söyledi.

Avcı, düzenlediği basın toplantısında, bugün öğrencilere karnelerini dağıttıklarını bu vesileyle siyasetçilere de yaptıkları görev itibarıyla "karne" vermeyi uygun gördüklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e 100 üzerinden çeşitli notlar verdiklerini anlatan Avcı, karnedeki bazı notları şöyle açıkladı:

"Sayın Başbakan ve Bakan'ın karnesi kırıklarla doludur. Başbakan Erdoğan'ın karnesinde ekonomi yönetimi 30, enflasyonla mücadele 40, terörle mücadele 10, eğitim politikası 24, sağlık politikası 30, tarım politikası 25, yoksulluğu azaltma 5, basınla iletişim 2, sabır ve hoşgörü 5. İkinci dönem derslerine çok iyi çalışması sözünde durması ve sorumluluklarını yerine getirmesi için uyarı niteliğindeki bu karnenin verilmesi kararlaştırılmıştır.

Bakan Çelik'in karnesinde eğitim çalışanlarıyla ilişkiler 2, ekonomik sorunları çözme 3, mesleki ve özlük sorunları çözme 10, öğretmen ve derslik açığını kapatma 35, kadrolaşmayla mücadele 10, eğitimcilere saygı ve sevgi gösterme 2, öğrenci sorunlarını çözme 30, veli sorunlarını çözme 25.

Öğretmenler, veli ve öğrenciler Milli Eğitim Bakanı Çelik'in plansız, baştan savma ve başarısız uygulamalarına tanıklık etmiştir. Uyarılarımız ikinci dönem dikkate alınmalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber