Hizmetiçi Eğitime İlişkin Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları

"...Nolu Hizmetiçi Eğitim Faaliyetine kursiyer olarak katılacağım eşimi ve çocuklarımı da götürebilir miyim?", "Hizmetiçi Eğitim Faaliyet planını ya zamanında bulamıyorum veya kurumuma / okuluma hiç gelmiyor. Yıllık planı nasıl temin edebilirim?", "Merkezi ve Mahalli olarak düzenlenen hizmetiçi eğitim faaliyetlerinde eğitim görevlisine ek ders ücretinin %25 fazlası ödenir mi?" vb. soruların cevapları için başlığa yıklayın.

Haber Giriş : 06 Aralık 2004 01:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SORU 1 - .......Nolu Hizmetiçi Eğitim Faaliyetine kursiyer olarak katılacağım eşimi ve çocuklarımı da götürebilir miyim ?

CEVAP : Hizmetiçi eğitim faaliyetine katılacak olan kursiyerlere gönderilen resmi yazıda da belirtildiği gibi eş ve çocuklar için konaklama yeri tahsis edilmemektedir. Yine kursiyerin eş ve çocukları için yolluk ve yevmiye ödenmez. ( Ancak bazı faaliyetlerdeki kursiyer sayısının az olması ve konaklama yerinin müsait olup olmadığı Kurs Merkez Müdürünün bilgisine başvurarak öğrenilebilir.Ancak Kurs Merkez Müdürünün onaylaması halinde götürülebilir. )


SORU 2 - Hizmetiçi Eğitim Faaliyetlerine başvurmak için ne yapmalıyım ?

CEVAP : Şartları size uyan faaliyete katılmak istediğinizi bildiren form dilekçeyi ( Hizmetiçi Eğitim Yıllık Planında belirtilen süre içerisinde ) kurum amirinize onaylatarak hiyerarşik düzen içerisinde bağlı bulunduğunuz kuruma ( Genel Müdürlük veya Daire Başkanlığı ) ulaştırmalısınız ?


SORU 3 - Hizmetiçi Eğitim Faaliyetlerinde yönetici olarak görev almak istiyorum, ne yapmalıyım ?

CEVAP : Genellikle Hizmetiçi Eğitim Faaliyetlerinde yönetici olarak Merkez teşkilatında görevli olan personelimiz Daire Başkanlığımızca görevlendirilmektedir.


SORU 4 - Hizmetiçi Eğitim Faaliyet planını ya zamanında bulamıyorum veya kurumuma / okuluma hiç gelmiyor. Yıllık planı nasıl temin edebilirim ?

CEVAP : Daire Başkanlığımızca her yıl hazırlanan Faaliyet Planı Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm kurum ve kuruluşlara zamanında ve eksiksiz gönderilmektedir. Değişik nedenlerle Hizmetiçi Eğitim Faaliyet Planı elinize ulaşmamışsa Daire Başkanlığımızın resmi Web sitesinden bu plana ulaşabilirsiniz. Hatta planın tamamını bilgisayarınıza word belgesi olarak kaydedebilirsiniz.


SORU 5 - Hizmetiçi Eğitim Faaliyetine katılmak için form dilekçeyi nereden bulabilirim ?

CEVAP : Form dilekçenin bir örneği Yıllık Plan kitapçığında var ,buradan fotokopi çekip doldurabilirsiniz. Veya resmi web sitemizdeki KURSİYER BAŞVURU FORMU linkinden bu formu bilgisayarınıza indirebilirsiniz.


SORU 6 - Merkezi ve Mahalli olarak düzenlenen hizmetiçi eğitim faaliyetlerinde eğitim görevlisine ek ders ücretinin %25 fazlası ödenir mi ?

CEVAP : 1- 04 Nisan 1998 tarih ve 23307 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 4359 No'lu Kanunun 1. nci maddesinin b şıkkına göre: " Kurumların elaman yetiştirmek üzere açtıkları mesleki okullarda ve eğitim merkezlerinde, görevli yönetici ve öğretmenlere, cezaevlerinde görevli öğretmenlere, kurs, seminer ve hizmetiçi eğitim faaliyetlerinde görevlendirilen öğretmen ve memurlara, %25 fazlasıyla ödenir." denilmektedir.
2- Maliye Bakanlığı'nın 22.01.1998 tarih ve Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü B.07.0.BMK.0.21.02/ 5674 sayılı yazısı.
İlgi yazının " 1-Ek ders ücretleri bölümünün c şıkkının ikinci fıkrasında da % 25 fazlasından yararlanacaklardır" denilmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber