Savcı: 10 dağcı öldü, 7 dağcı yaralı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2009 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zigana'da meydana gelen çığ faciasında 10 kişinin öldüğü, 7 kişinin de kurtarıldığı bildirildi.

Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Abidin Bozkan, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, Zigana'daki tesislere yakın bir bölgede yürüyüşe çıkan Trabzon Tenis Dağcılık İhtisas Kulübü Derneği üyelerinin de aralarında bulunduğu grubun üzerine, saat 11.00 sıralarında çığ düşmesinin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarının 16.30 da sona erdirildiğini belirtti.

Başsavcı Bozkan, çığ nedeniyle ölen ve yaralananların, arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından kesinliğe kavuşturulabildiğini belirterek, bu saate kadar isimlerin karıştırılması nedeniyle yanlış bilgiler aktarılabildiğini kaydetti.

Bozkan, son tespitleri göre olayda Burçak Sevim (25), Davut Akdeniz, Erhan Terzi (36), Özlem Timurcuoğlu (26), Hüseyin Karaosmanoğlu (69), Gülhanım Piyale (49), Yasemin Aktaş (35), Hasan Ali İsoğlu (55) Dursun İnan olay yerinde, Hüsniye Sarıbıyık'ın da tedavi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde saat 16.20'de hayatını kaybettiğini belirtti.

Çığ düşmesinde yaralanan Rahmi Keleş'in (61) Farabi Hastanesi'nde, Yonca Yılmaz'ın da Maçka Devlet Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğünü belirten Bozkan, Elmas Aykaç, Ural Ayar, Hasan Anahar, Hasan Çiftçi ve Emel Şimşek'in ise çığdan fazla etkilenmediğini kaydetti.


Özak: Çığda 10 kişi öldü, 7 kişi kurtarıldı

Gümüşhane - Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Zigana'daki çığ düşmesi sonucu 10 kişinin öldüğünü, 7 kişinin kurtarıldığını bildirdi.

Özak, ölen ve yaralananların kimliklerinin kesinlik kazandıktan sonra açıklanacağını vurguladı. Arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.


Çığda ölen ve yaralananların isimleri belli oldu

Zigana'da yürüyüş yaptıkları sırada çığ düşmesi nedeniyle ölen ve yaralananlardan bazılarının kimlikleri açıklandı.

Alınan bilgiye göre, yürüyüş yaptıkları sırada çığın altında kalarak yaşamlarını yitiren dağcılardan kimliği belirlenenler şöyle:

''Özlem Timurcuoğlu, H. Ali İsaoğlu, Deniz Eroğlu, Gül Piyale, Dursun İnan, Burçak Sevim, Erhan Terzi ve Davut Akdeniz.''

Yaralı olarak kurtarılan dağcıların ise ''Ural Ayar, Hasan Anahar, Hasan Çiftçi, Yonca Yılmaz, Emel Şimşek, Rahmi Keleş ve Hüseyin Osmanoğlu'' olduğu öğrenildi.


Çığda ölen dağcı sayısı 8'e yükseldi

Gümüşhane - Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Zigana'daki çığda ölen dağcı sayısının 8'e yükseldiğini bildirdi.

Zigana'daki çığın ardından arama kurtarma çalışmalarının hızla devam ettiğini, şu ana kadar çığ altında kalan toplam 14 dağcıya ulaşıldığını belirten Salihoğlu, "Bu dağcılarından 8'i öldü. Hala 1-2 kişinin daha çığ altında olduğu tahmin ediliyor. Yaralı dağcılar hastanelere intikal ettirildi. Arama çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Jandarma ve sivil savunma ekiplerinin, çığ alanında demir çubuklarla arama çalışmalarını sürdürdüğü bölgeye Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak da gelerek yetkililerden bilgi aldı.


Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, çığ altından şu ana kadar 8 dağcının ölü olarak çıkarıldığını söyledi. Vali Salihoğlu ölü sayısının artmasından endişe edildiğini arama kurtarma çalışmalarının halen sürdüğünü söyledi.

Salihoğlu, çığ altında 16-17 kişinin kaldığının tahmin edildiğini, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Arama kurtarma çalışmaları kapsamında çığ altından çıkarılan 6 kişinin çevre hastanelere kaldırıldığını belirten Salihoğlu, ''Hastaneye kaldırılan dağcılardan birinin durumu ağır. Çığ altından 6 dağcı ise maalesef ölü olarak çıkarıldı'' dedi.

Salihoğlu, arama kurtarma çalışmalarının oluşturulan ekipler tarafından hızla sürdürüldüğünü kaydetti.

''ÇIĞ BÖLGESİNE HELİKOPTERLE ERZURUM'DAN SİVİL SAVUNMA VE DAĞCI EKİBİ GÖNDERİLDİ''

Dağcılık Federasyonu Başkanvekili Prof. Dr. Okay Vural, Zigana'daki çığ bölgesine helikopterle Erzurum'dan sivil savunma ve dağcılardan oluşan bir ekibin gönderildiğini söyledi.

Prof. Dr. Okay Vural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümüşhane'nin Torul ilçesi Zigana Dağı'nda çığ altında kalan kişilerin kurtarılması için dağcı ve sivil savunma ekiplerinden oluşan farklı grupların mücadele ettiğini kaydetti.

Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü Derneği (TEDAK) üyesi bir grubun üzerine çığ düştüğünü anımsatan Vural, ''Çığ bölgesine helikopterle Erzurum'dan sivil savunma ve dağcı ekibi gönderildi. Ayrıca Trabzon, Rize ve Gümüşhane'den de ekipler müdahale ediyor. Öte yandan çığ, bir şenliğe katılmak için yaylaya çıkan ve yürüyüş yapan TEDAK üyesi bir grubun üzerine düşmüştür'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber