Düşük notlu öğrencilere öneriler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2009 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Anabilim Dalı Başkanı ve aile terapisti Prof. Dr. Emine Zinnur Kılıç, yarı yıl tatilinin, karnesinde düşük not olan öğrencilerin, bu derslerdeki eksikliklerini gidermesi için iyi bir fırsat olabileceğini belirtti.

Prof. Dr. Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, okul çağındaki çocukların pek çoğu için karne dönemlerinin gerginliği de beraberinde getirdiğini bildirdi.

Karnesinde zayıfı bulunan çocukların korkudan, heyecandan yanlış şeyler yapabildiğini kaydeden Prof. Dr. Kılıç, karnesinde düşük not gelen çocukların, ailelerinin kendilerini bu yüzden cezalandıracağı, kızacağı korkusuna kapılıp gizleme, karneyi değiştirme gibi yollara sapabildiklerini ifade etti.

Prof. Dr. Kılıç, şunları kaydetti:

''Veliler, ellerine karneyi aldıklarında yalnızca çocuğun başarısız olduğu değil, başarılı olduğu dersleri de görmeli. Karnedeki düşük notların en çok çocuğu üzdüğünü unutmamalı, bu sorunu çocuklarıyla birlikte çözmeye çalışmalıdırlar. Karne çocuğun o eğitim dönemindeki öğrenme düzeylerini gösteren bir belgedir. Çocuğun hayattaki başarı ya da başarısızlığının bir göstergesi değildir. Karneler verildiğinde yapılan en önemli yanlış karnedeki notları çocuğun notu olarak düşünmektir. Halbuki karnedeki not çocuğun ne kadar değerli, başarılı, zeki, çalışkan olduğunun bir göstergesi değildir. Şubat tatilinde çalışıp çalışmamak da yine çocuk ve ailenin bu problem çözme çerçevesinde birlikte düşünerek verdikleri bir karar olmalıdır. Yarı yıl tatili, karnesinde düşük notları olan öğrencilerin, bu derslerdeki eksikliklerini gidermesi için iyi bir fırsat olabilir.''

-BASİT BİRKAÇ TEDBİR-

Memorial Hastanesi'nden pedagog Dr. Melda Alantar da velilerin karnesinde kırık not bulunan çocuklarına kızmak yerine basit birkaç tedbir alarak sömestr tatilini en verimli şekilde geçirmesini sağlaması gerektiğini kaydetti.

''Tembel'' veya ''Sorumsuz'' gibi suçlamaların çocuğun özgüvenini zayıflattığını savunan Alantar, velilerin, çocuklarının öğretmenleriyle irtibat halinde olması ve yarı yıl tatilinin çocuğun kişisel gelişimine uygun olarak yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber