Kriz ortamında otomobil almanın tam zamanı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 26 Ocak 2009 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İşte son indirimlerle birlikte oluşan marka marka otomobil fiyatları listesi.

Bıçak gibi kesilen otomobil satışları ocak ayında da devam eden kampanyalarla destekleniyor Birkaç yıl önce ucuz otomobil bulmakta zorlanan tüketiciler şimdilerde seçim yapmakta zorlanıyor...

Otomotiv sektörü 2008'i toplam pazarda yüzde 17'lik bir daralmayla kapattı. Yılın ikinci yarısında ABD'nin dünyaya ihraç ettiği global kriz, büyük bir hızla girdiğimiz 2008'in kayıp bir yıl olmasını sağladı. Satışların bıçak gibi kesilmesiyle aralık kampanyalarını ocak ayına da taşıyan otomotivciler, yine de umduklarını bulmaktan oldukça uzaklar. Her ne kadar 2009'un ikinci yarısından itibaren krizin etkisinin azalması beklense de hükümetin kurtarıcı önlemleri zamanında devreye almadığı takdirde pazarın 2008'i çok arayacağını tahmin etmek hiç de zor değil.

GEELY REKABETİ ARTIRDI

Kampanyaların devam etmesi, otomobil ihtiyacını erteleyen tüketici için aslında iyi bir fırsat. Birbirinden cazip kampanyalarla krizin etkisini hafifletmeye çalışan otomotivciler, satın alma kararı vermiş tüketiciyi showroomlara çekmeyi hedefliyor. Krizin de etkisiyle tüketicilerin ucuz ve az yakan otomobillere yönelmesi, bu segmentteki rekabeti daha da artırdı.

Bundan çok değil sadece birkaç yıl önce 25 bin liraya alınabilecek otomobil seçeneği bir elin parmaklarını geçmezken bugün tüketiciye adeta ?acaba hangisini alsam? dedirtecek kadar model bulunuyor. Çin'in devlet desteği olmayan en büyük otomotiv üreticisi Geely 'nin 15 bin liradan ülkemize giriş yapması fiyat rekabetini körükledi. Öyle ki Tata, Indigo modelinin fiyatını 16 bin 990 liraya çekti.

Dizel fiyat farkını kapatıyor

Uygun fiyatlı otomobillerde benzinli modeller ön sıralarda olsa da, geçen yıl pazarı rakibine kaptıran dizellerde de uygun fiyatlı modeller bulmak mümkün. Pompa fiyatlarındaki fark birbirine oldukça yaklaşınca benzinli ile dizel modeller arasındaki 5 bin liralık makas, 2 bin 500 liraya kadar kapandı. Cazip kampanyalarla ?uygun fiyata dizel otomobil yok? savı tarihe karıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber