Valilik, bebek ölümlerine soruşturma izni vermedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2009 11:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki bebek ölümleriyle ilgili soruşturmada, Ankara Valiliğinin, hastane başhekimi Leyla Mollamahmutoğlu, klinik şefi Uğur Dilmen ve doktorlar Filiz Akın Su ile Tülay Akçay hakkında soruşturma izni vermemesi üzerine, evrakın işlemden kaldırılmasına karar verdi.

İşlemden kaldırma kararında; müştekiler Haki Keşto, Hüseyin Boyraz, Döndü Boyraz, Gencay Esen ve İsmail Koçak'ın, değişik tarihlerde ve ayrı ayrı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundukları anımsatıldı.

Soruşturma izni istemiyle Ankara Valiliği'ne başvurulduğu anımsatılan kararda, Valilikçe yaptırılan ön inceleme sonucunda; Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığınca hazırlanan ön inceleme raporu da nazara alınarak, bebek ölümleri ile hastane yetkili ve görevlilerinin uyguladıkları tedaviler arasında sebep sonuç ilişkisi kurulamadığı, görevli ve yetkililerin, görevi ihmal, tedbirsiz ve dikkatsiz davrandıkları yönünde bir suç unsuru tespit edilemediği; bu nedenle ilgililerin eylemlerinin suç teşkil etmediği gerekçesiyle haklarında soruşturma izni verilmemesine karar verildiği kaydedildi.

İşlemden kaldırma kararında, "Ön inceleme raporu ile eki belge ve ifade tutanaklarının incelenmesi sonucunda, verilen kararın yerinde olduğu, evrak içeriğine ve olaya uygun düştüğü anlaşıldığından itiraz yoluna gidilmemiştir" denildi.

Kararda, "Soruşturma izni verilmemesine bağlı olarak evrakın işlemden kaldırılmasına karar verildiği" belirtildi. Ancak, müştekilerin bu karara itiraz hakkı bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber