IMF ile anlaşma sağlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2009 19:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, IMF ile bir çok konuda mutabakat sağlandığını açıkladı. Şimşek genel hatlarda anlaşma sağlanan görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile ilişkiler konusunda, Hazine Müsteşarlığının kısa süre içinde açıklama yapacağını bildirdi.

Şimşek, Merkez Bankasının düzenlediği kokteyle girişi sırasında gazetecilerin IMF ile ilişkilerde gelinen noktaya ilişkin soru üzerine ''Hazineye talimat verdim. Birazdan basın açıklaması yapılacak'' dedi.

Mehmet Şimşek, ''Görüşmeler tamamlandı mı?'' şeklindeki soruyu, herşeyin basın açıklamasında görülebileceğini belirterek yanıtsız bıraktı.

-NAZIM EKREN-

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren de IMF ile ilişkilerin Bakanlar Kurulunda gündeme gelip gelmediğine ilişkin soru üzerine, konunun Bakanlar Kurulunda görüşüldüğünü, Devlet Bakanı Şimşek'in süreci takip ettiğini, açıklamayı Şimşek'in yapacağını bildirdi.

Teşviklerle ilgili soru üzerine Ekren, teşvikleri içeren yasa tasarının Bakanlar Kurulunda ele alındığını, enerji KİT'leri, çekler ve ekonomik koordinasyon kurulunun yapısı gibi unsurları da içeren düzenlemeleri açıklamak üzere yakında basın toplantısı yapılacağını söyledi.

Ekren, hurda indirime ilişkin soru üzerine de bu konuda bilginin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafından verileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber