Doğum yapan annelere ücretsiz elektronik aşı takvimi dağıtılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2009 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, yeni doğum yapmış annelere ücretsiz elektronik aşı takvimi dağıtacak.

Zatürre aşısının aşı takvimine girmesi dolayısı ile düzenlenen toplantıda Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Bakanlık Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seraceddin Çom, önümüzdeki günlerde hastanelerde dağıtımı yapılmaya başlanacak elektronik aşı takviminin tanıtımını da yaptı.

Yeni doğum yapmış annelere ücretsiz olarak dağıtılacak aşı takviminde çeşitli niniler bulunuyor. Ayrıca, oda sıcaklığı da gösteriliyor. Takvime, bebeğin doğum günü girilip, "hesap" düğmesine basıldığında, anneler yapılması gereken aşılar ve tarihleri konusunda bir hafta önceden yazı ile uyarılıyor.

Toplantıda, takvimin ilk uygulamasını ise Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaptı.

Akdağ 'ın, "Aşılatacak çocuğum yok. Bu aşılamayı torunlarım için yapıyorum" esprisi salondakileri gülümsetti.

Öte yandan Bakan Akdağ, toplantıda yaptığı konuşmaya, Bir Çocuk Ölünce adlı şiiri okuyarak başladı. Akdağ, bu şiirin göreve başladığı ilk yıllarda kendisini çok etkilediğini anlattı.

Aşılama ile çocuk ölümlerinin büyük oranda azaldığını aktaran Akdağ, aşı takvimine en son eklenen Zatürre aşısı ile de menenjitten, kulak iltihabına kadar pek çok hastalığın önlediğini vurguladı.

Akdağ, aşılamaya büyük önem verdiklerini belirterek, "2002 yılında 18 milyon TL olan aşılama bütçesi 2009 yılında 300 milyon TL olarak belirlendi." dedi.

Akdağ'ın konuşmasının ardından, Zatürre aşısının tanıtım filmi gösterildi.

Akdağ, gösterimin ardından filmde oynayan Mehmet ve Zeynep bebekleri kucağına alarak, onları sevdi. Kucağındaki çocukların bir süre birbiri ile oynamasını seyreden Bakan Akdağ, "Beyaz gömlekli olan erkek. Kızımız ise biraz nazlı. Diğeri de ona kur yapıyor." diye konuştu.

Bu sözlerin ardından da salonda gülüşmeler yaşandı.

Bakan Akdağ, toplantının sonunda aşı komisyonunda yer alan öğretim üyelerine plaketlerini verdi. Akdağ'ın plaketleri verdiği kişiler arasında, Prof. Dr. Yıldız Atalay da yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber