PTT şubesi soyuldu sendikacılar eylem yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2009 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçiler Sendika Konfederasyonu (KESK) Şişli PTT şubesinde çalınan paranın, personele ödetilmek istendiğini iddia etti. Bu paranın çalışanlarca ödenemeyeceğini belirten KESK, PTT yönetimini protesto etti. KESK yaptığı açıklamanın ardından hırsızlık anını gösteren güvenlik kamera görüntülerini basına dağıttı.

Şişli'de bulunan PTT şubesinde 24 Ocak Cumartesi günü 5 bin 500 TL çalındı. Müşteri olarak işlemlerini yaptıran bir şahıs, müşteri temsilcisinin yerinden ayrılmasını fırsat bilerek kasada bulunan parayı çalarak olay yerinden ayrıldı. PTT Genel Müdürlüğü çalınan parayı çalışan personelinden talep etti. Bu duruma tepki gösteren KESK çalınan paranın personelden talep edilmesini, Şişli PTT şubesi önünde protesto etti.

KESK adına konuşma yapan Engin Başçı, "Müşteri gibi gelen bir kişi, görevli arkadaşımız bir işlem için ayrıldığı sırada banko üzerinden uzanarak 5 bin 500 TL'yi alarak uzaklaşmıştır." şeklinde konuştu. PTT şubelerinde bu tür olayların sıkça yaşandığını belirten Engin Başçı, "Mahalle ve sokakların ücra köşelerinde bulunan PTT şubelerinde gerekli güvenlik önemleri alınmadığı için silahlı soygunlar yaşanmaktadır" dedi. Son 2 yılda soygun esnasında 4 personelin hayatını kaybettiğini söyleyen Başçı, "Hırsızlık ve gasp olaylarıyla çalınan paraları çalışanlara ödetemezsiniz. Çalışanlar değil, gerekli önlemleri almayanlar sorumludur" dedi.

Basın açıklamasının ardından soygun anını gösteren güvenlik kamera görüntülerini basına dağıtan KESK üyeleri, olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber