İP, İstanbul Üniversitesi'ni üs yapıyor

Haber Giriş : 07 Aralık 2004 06:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi'ne İşçi Partisi liderinin oğlu Mehmet Perinçek ve partinin Başkanlık Kurulu Üyesi Ali Şahin araştırma görevlisi olarak alındı. Partinin bir yöneticisi de yüksek lisans öğrencisi olarak kabul edildi.

İstanbul Üniversitesi'nin (İÜ) eski Rektör Kemal Alemdaroğlu tarafından İşçi Partisi'nin (İP) üssüne dönüştürüldüğüne dair iddialar güçleniyor. İP lideri Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek, üniversitenin Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü'nde 1 Aralık tarihinden itibaren araştırma görevlisi olarak işe başladı. Aynı enstitüye İP'nin gençlik teşkilatı Öncü Gençlik Genel Başkanı Tugay Şen yüksek lisans öğrencisi, İP Başkanlık Kurulu üyesi ve Öncü Gençlik Üyesi Ali Şahin ise araştırma görevlisi olarak alındı. Şahin'in yüksek lisans öğrenciliği sırasında kendisinden daha yüksek puan alanlar olmasına rağmen taban puan olan 45'le ve mülakatla üniversiteye alındığı iddia edildi. Tugay Şen'i ise üniversiteye alan jüride görevli Yrd. Doç. Dr. Aynur Soydan'ın eşi Aydın Erdemir, 3 Kasım 2002 seçiminde İP Kocaeli milletvekili adayı olmuştu. Ayrıca Şen'in sınavı kazananlar arasındaki 20 kişilik listede olmadığı ve yedeklerden alındığı ifade ediliyor. Mehmet Perinçek'in ise aynı branştan Yıldız Teknik Üniversitesi'nde 20 puan almasına rağmen İÜ'de çok yüksek puan alması göze çarpıyor. Şen, sınav jürisinde İP'li birinin eşinin bulunduğunu sonradan öğrendiğini söyledi. Şen, kendisine iltimas geçilmediğini ve hak ettiği için üniversiteye girdiğini savundu. Şen, asıl listede kazanan adaylardan biri gelmediği için yedekten sınavı kazandığı iddiasını ise doğruladı. Perinçek ise Yıldız Teknik Üniversitesi'nin sınavında düşük puan almasını kendisine karşı önyargılı olunmasına bağladı. İÜ sınavında başarılı olduğunu belirten Perinçek, Atatürkçülük konusuna özel ilgi duyduklarını ve bu sebeple İP'lilerin söz konusu enstitüye girmelerinin normal olduğunu söyledi. İP yöneticisi Şahin ise hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu, prosedürlere uygun şekilde üniversiteye girdiğini söyledi. Enstitü Müdürü Prof. Dr. Yakut Özden Irmak ise hiç kimsenin okulda politik faaliyetler içinde olamayacağını, böyle bir durum tespit edilmesi halinde araştırma görevlisi olarak seçilenlerin görevine son verileceğini kaydetti. Mehmet Perinçek'in başarılı olduğu için araştırma görevlisi yapıldığını anlatan Irmak, ?Kendisiyle politik konulara girmemesi için konuştuk, uyarımızı yaptık.? dedi.

Alemdaroğlu döneminde üniversite senatosunda öğrenci temsilcisi olan Güneş Ayas, ?Tanıdığım Alemdaroğlu' isimli bir kitap yazmış ve üniversiteye alınacak yüksek lisans öğrencilerinin özellikle İP'lilerden tercih edildiğini ileri sürmüştü.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber