Bahçeli'den Erdoğan'a destek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2009 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Davos'taki toplantıda gösterilen üslup ve yaklaşımı "küstahlık örneği" değerlendirerek, Erdoğan'ın tepkilerinin, yöntemleri tartışılsa bile haklı, meşru ve yerinde olduğunu bildirdi.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu kapsamında "Gazze: Ortadoğu'da Barış İçin Yeni Model" konulu panelde yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli, "Toplantıda, Türkiye Cumhuriyeti'ni temsilen bulunan Sayın Başbakan'a hitaben oturum yöneticisi ile İsrail Cumhurbaşkanı'nın üslup ve yaklaşımı aziz milletimizin asla kabul edemeyeceği bir küstahlık örneği olmuştur. Tartışma esnasında taşıdığı sorumluluk ve makama yönelik olarak aşağılayıcı ve nezaketsiz tavırlara maruz kalan Başbakan Erdoğan'ın aziz milletimiz adına gösterdiğini düşündüğümüz tepkileri, yöntemleri tartışılsa bile haklı, meşru ve yerindedir" dedi.

Bahçeli, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Teslimiyetçi siyasi geçmişinde rastlanmayan bir hassasiyetle mazlum Filistinliler'in haklarının savunulmasında gösterdiği tutumun, dik durmaya devam edeceğine dair sözlerinin ve akabinde Atatürk'ün mücadelesine atıfta bulunmasının, Başbakan'ın şahsında olumlu bir değişim ve dönüşüm sürecini yaşadığına dair iyimser bir işaret olması temennimizdir."

Bahçeli, "Türk milleti, 'Ben kabile reisi değilim. T.C Başbakanıyım. Ülkemin saygınlığını ve onurunu korumam için ne gerektiyse onu yaptım' diyen Başbakan Erdoğan'dan Davos'ta başlattığı ve kendisi için bir ilk olan bu duruşunu, kendi eseri olan önümüzdeki ağır sorunlar karşısında da sergilemesini beklemektedir" görüşünü dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber