MEB'in yönetici atama yönetmeliği için yeniden yargıya gidiliyor

Haber Giriş : 07 Aralık 2004 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2. kez hazırladığı yönetici atamalarını düzenleyen yönetmeliğin, iptali ve yürürlülüğünün durdurulması amacıyla tekrar yargıya gidiyor.

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), Ocak 2004'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe koyduğu 'Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 4 ayrı maddesinin iptali ve yürütülmesinin durdurulması için Danıştay'a başvurmuş, açılan davayı kazanmıştı. Danıştay bu davada Türk Eğitim-Sen'i haklı bularak, yönetici atamalarında mülakat sisteminin "liyakat ve nesnellik" kriterlerine uygun olmadığını belirtmişti.

Danıştay 2. Dairesi tarafından yönetmeliğin 22. maddesi olan yöneticilerin mülakat sistemiyle ilgili hükmünün yürütülmesinin durdurulmasına karar vermesini sağlayan Türk Eğitim-Sen, şimdi de MEB'in 2. kez hazırladığı "Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği' ile ilgili tekrar dava açarak, yönetmeliğin iptalini ve yürürlülüğün durdurulmasını istiyor.

Öte yandan eğitim camiası ise, Türk Eğitim-Sen ile Bakanlık ve yargı arasında yaşanan bu süreçte en fazla zararın ülkeye, millete ve uzun zamandır asalet bekleyen okul yöneticilerine yapıldığı görüşünde. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, MEB'in 2. kez hazırladığı yönetmelik değişikliğinde yöneticilerde liyakatın esas alınmadığını, komisyonca belirlenen 5 aday arasından birinin atamada yetkili kişi tarafından seçiminin yapılmasının yanlış olduğunu belirtiyor. Özcan'ın dava dilekçesinde belirttiği liyakat esasları çerçevesinde, Danıştay, Türk Eğitim-Sen'in bu başvurusuna tekrar yürütmeyi durdurma kararı verirse bakanlıkta ilk ve orta dereceli okullarda görevlerin vekaletle yapılmasına devam edilecek.

Daha önce yönetici sınavlarına girerek, asaleten atama bekleyen yöneticilerin, yönetmeliğin iptali halinde durumlarının ne olacağı ise belli değil.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber