İBB: AKP'li vekile imar imtiyazı sağlamadık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2009 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden açıklama

İstanbul - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, "AK Parti milletvekiline imar konusunda imtiyaz sağlandığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını" açıkladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında AK Partili bir milletvekiline imar konusunda imtiyaz sağladığına dair iddiaların yer aldığı belirtildi.

Bu konuda CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in de"İstanbul halkının rantını bir AKP milletvekiline nasıl peşkeş çekiyorsunuz, sadece bu olaydaki rant 1 milyar dolardır" şeklinde açıklamalarda bulunduğu vurgulanan açıklamada, bu ifadelerin "asılsız ve dayanaktan yoksun olduğu" savunuldu..

Açıklamada, iddialara konu parsel planlarının, 25 Ocak 1994'de Nurettin Sözen'in belediye başkanlığı döneminde Belediye Meclisinde kabul edildiği, 4 Ağustos 1995'de de parsellerin 3 olan emsalinin 2,5 düşürülmesinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edildiği kaydedilerek, şu bilgilere yer verildi:

"25 Ocak 1994 onaylı planda bugüne kadar hiçbir değişiklik yapılmamıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 8 Eylül 1995 tarihinde Şişli Belediyesi tarafından yapılan ve söz konusu parseli de kapsayan 1/1000'lik planı, 'Emsal hesabının uygulama safhasında ilçe belediyesince de kontrol edilmesi şartı ile" onaylamıştır."

Arazinin o dönem Mustafa Tatlıcı'ya ait olduğu ve Tatlıcı'nın otel yapmak amacıyla arazide temel çalışmaları yaptığı belirtilen açıklamada, şu hususlar yer aldı:

"İnşaatının durmasının ardından geçen 7 yılda, payandaların mukavemeti zayıflamış ve Büyükdere Caddesi'ni tehdit etmeye başlamıştır. Buna bağlı olarak Mövenpick Otel'de göçük oluşmuş, toprak kayması meydana gelmiş ve minibüs yolu trafiğe kapatılmak zorunda kalınmıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi, burada tahkimat yapılması için rapor vermiştir. 2005 yılında bu araziyi satın alan Kiler Grubuna, Kağıthane Belediyesi tarafından verilen tahkimat ruhsatı ve 22 Eylül 2006 tarihli inşaat ruhsatı ile bölgede imar faaliyetlerine başlamıştır. 1994 tasdikli plana göre bodrum katlar emsale dahil değildir. İstanbul İmar Yönetmeliğine göre de ticaret bölgelerinde bodrum kat adedi herhangi bir sınırlamaya tabi değildir. 'Parselin yeni maliklerinin yürüttüğü inşaat faaliyeti, Sayın Sözen döneminde onaylanan plan hükümlerine göre yapılmaktadır. AK Parti milletvekiline imar konusunda imtiyaz sağlandığına dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Dolayısıyla 1 milyar dolarlık imar rantından söz edenler, sorularını doğru adrese yöneltmelidirler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber