Dolandırıcılıkla suçlanan avukat, şehit aileleri hakkında dava açtı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2009 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekin Gürbulak-Türkiye

İZMİR- Şehit aileleri, kendilerini dolandırdığını iddia ettikleri avukat tarafından mahkemeye verildi.

Mahkemenin ilk duruşmasında yazılı ifadeler alındı.

Duruşmadan sonra açıklama yapan İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği eski Başkanı Yavuz Alphan, "Şehit ailelerinin kazandığı parayı kendi üstüne alan bu avukat hakkında Adalet Bakanlığı'nın devreye girmesini istiyoruz." dedi.

Alphan, "Adalet Bakanlığı'nı göreve davet ediyorum. Bakanlığın K.K. isimli avukata bir dur demesi gerektiğine inanıyorum. Avukat parayı aileye vermiş olsaydı, bu insanlar iki gözü iki çeşme adliye koridorlarında hak ararlar mıydı? Bize tazminat davası açan avukatı Barolar Birliği'ne şikayet ediyoruz. Neden para şehit ailesinin hesabına değil de avukatın hesabına yatırılır? Adalet Bakanlığı'nı göreve çağırıyorum." şeklinde konuştu.

Avukat K.K.'nın kendisine, şehit ailelerine ve derneğe bile 20 bin TL'lik manevi tazminat davası açtığını belirten Alphan, bugün yazılı ifadelerini verdiklerini, davanın 19 Mart 2009 tarihine ertelendiğini sözlerine ekledi. Şehit Ayhan Canbaz'ın annesi Bahriye Canbaz ise, "Evladıma mı üzüleyim, buna mı üzüleyim. Bize bir kağıda imza attırdı. Sonra da aldığı parayı bize vermedi." diye konuştu.

Şehit Hakan Yılmaz'ın annesi Hatice Yılmaz da, avukat K.K. tarafından dolandırıldıklarını ifade ederek, avukatın bir kağıt imzalattığını, fakat kazandıkları tazminatı kendilerine vermediğini dile getirdi.

Canbaz ailesi, Tunceli'de şehit düşen oğulları için Milli Savunma Bakanlığı'na açtıkları kan parası davasını kazandı.

Aile, tazminatın avukatları tarafından kendilerine verilmediğini iddia etti.

Avukat K.K. de şahsına hakaret edildiği gerekçesiyle, İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği, dernek eski Başkanı Yavuz Alphan ve şehit aileleri hakkında 20 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı. Davanın bugün yapılan duruşmasına şehit aileleri ve İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği eski Başkanı Yavuz Alphan katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber