Afyon'da elektronik hastane uygulaması başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2009 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUSTAFA KUŞEN

AFYONKARAHİSAR- Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde 'elektronik hastane' dönemi başladı.

Elektronik hastane projesi, diğer örneklerinden farklı olarak hastaların tüm tıbbi bilgilerini içeren dijital arşivleme, online eczane hizmeti, bütün teknik ve tıbbi cihazların online takibini sağlıyor. Ayrıca hemşire ve güvenlik görevlileri hastaların çağrılarına anında cevap verebilecek.

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, AKÜ Hastanesi'nin, başlattığı elektronik hastane uygulaması ile şehirde çığır açtığını söyledi.

İmga, bu uygulama ile gerek hastane personelinin gerekse hastaların büyük kolaylık yaşayacağını kaydetti.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş da hem görüntüleme hem de tıbbi bilgi arşivlemesine yönelik çözümler üreten elektronik hastane projesinin alt yapısını tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Bu uygulamanın sağlık hizmeti alanında yaşanılan sorunlara çözüm olmasını beklediğini kaydeden Altuntaş, para, zaman ve emek tasarrufu sağlamasının, diğer hastaneler için de model olacağını dile getirdi.

Hastane Başhekimi ve proje yöneticisi Doç. Dr. Gökhan Maralcan ise, 13 ay önce başladıkları projenin şu an için sadece dijital kısmını hizmete açtıklarını belirtti.

İki yıl içerisinde projenin bütün sürecini tamamlayacaklarını kaydeden Maralcan, uygulaması kapsamında PACS, dijital arşivleme, hemşire çağrı sistemi, medikal istem formu, arıza takip ve eczane hizmetlerinin sunulacağını söyledi.

Şu anda hemşire çağrı ve güvenlik sistemleri ile radyoloji bölümünde uzaktan erişim sisteminin kullanıldığını aktaran Maralcan, eczane hizmetleri ile ilgili çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Konuşmaların ardında törene katılan Vali Haluk İmga, Belediye Başkan Vekili Ahmet Beşkardeşler, Rektör Ali Altuntaş tarafından temsili olarak kurdele kesildi ve pasta kesildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber