CHP 'her mahalleye kuran kursu' için tabanına ne cevap verecek?

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Şubat 2009 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'den her mahalleye kuran kursu

Ergün Ayaz Kocaeli

CHP'nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, 29 Mart seçimleriyle ilgili çalışmalarını sürdürürken, yerel bir gazeteye verdiği röportajda "Her mahallede kuran kursu açacağız" şeklindeki seçim vaadi bir anda günün konusu oldu.

Bunu vaadinin arkasında duran Sirmen, binlerce pdrojeleri bulunduğunu, kuran kurslarını da her mahallede oluşturacakları mahalle evlerinde verebileceklerini söyledi.

Bugün seçim çalışmalarını Gebze'de sürdüren Sefa Sirmen, kuran kursu projesiyle ilgili soruları cevaplandırırken şunları söyledi: "Binlerüce projemiz var. Bu prdoje içersinde birçok etkinlik var. Öğrencilere yönelik dersane desteği, etüd salonları, İngilizce, bilgisayar kursları, diğer sosyal ve kültürel projeler. Bunlarla birlikte birlikte ihtiyaç halinde Kuran kurslarının da verilebileceğini söyledik. Ama toplam projemizden sadece bu bölümü gündeme getirdiler. Evet, Kuran kursu projemiz var. Diyanetin denetiminde, sağlıklı koşullarda talep geldiğinde böyle kurslar açılacağını söyledik. Her mahallede bir mahelle evimiz olacak. Görevi şu anda Diyanet yapıyor, ama yetişemediği yerde talep geldiği takdirde biz de bu mahalle evlerinde nasıl bilgisayar kursu veriliyor, nasıl İngilizce kursu açıyoruz, Kuran kursları da açabileceğimizi söyledik."

Sefa Sirmen şu anda bu konuda çok şikayetler olduğunu da belirtirken, "Mahallelerde bodrumlarda çok uygunsuz koşullarda izinsiz kuran kursları açıldığına ilişkin şikayetler geliyor. Bunların bir denetim altına alınması ve öğrenmek isteyenlerin de öğrenme hakkının sağlıklı koşullarda yerine getirilmesinin beledilyelerin görevi olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber