İşsiz kalanların konut kredileri için kanun teklifi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2009 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- CHP İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz, 1 Temmuz 2008'den itibaren işsiz kalanların, konut kredisi ödemelerinin 1 yıl süreyle dondurulmasını ve ertelenen taksitlere ilişkin faizlerin İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmasını öngören kanun teklifini, TBMM Başkanlığına sundu.

Korkmaz, TBMM'de düzenlendiği basın toplantısında kanun teklifinin içeriği hakkında bilgi verdi.

Hükümetin, ekonomik kriz nedeniyle işsiz kalanlara destek vermesi gerektiğini ifade eden Korkmaz, ekonomiyi canlandıracak tedbirlerin alınmaması durumunda, Türkiye'de sosyal patlama olacağını ileri sürdü.

Türkiye'de her ay 100 bin kişinin işsiz kaldığını, bunlardan en az yüzde 10'unun konut kredi almış kişiler olduğunu anlatan Korkmaz, kanun teklifinin, en az 200 bin kişiyi kurtaracak bir proje olduğunu bildirdi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Korkmaz, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın, eşiyle ortak şirket kurmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, siyaset yapanların, ticaret yapmaması ve bakanlık erkini kötüye kullanmaması gerektiğini söyledi. Korkmaz, "Eğer bunları kullanıyor, alet ediyorsa, o zaman bu bir dejenerasyon ifadesidir. Yetki istismarı da bir nevi yolsuzluktur" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber