6 polisin önündeki cinayette sanıklara ceza yağdı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Şubat 2009 15:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Neşet KARADAĞ/ADANA,

ADANA'da arkadaşlarıyla eğlenmeye gittikleri restoranda çıkan kavgada olaya müdahale eden 6 polis memurunun gözleri önünde bıçaklanarak öldürülen ilaç tanıtım temsilcisi 37 yaşındaki İsmail Paycı'nın katil zanlısı 3 kişi, 25 yıl 8 ay ile 8 yıl 7 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Ayhan Sağlık Ürünleri Medakil Firması'nın kuruluş yıldönümünde 20 çalışan, 26 Mayıs 2007'de Seyhan Nehri kıyısındaki bir restorana eğlenmeye gitti. İddiaya göre, restoranda saat 01.15'de gelen 37 yaşındaki Murat Öneker ile 28 yaşındaki Fatih Kiraz, kendilerine masa açılmasını istedi. Garsonların restoranı kapatacaklarını söylemesi üzerine tartışma çıktı. Bu sırada arkadaşlarıyla eğlenen İsmail Paycı'nın, ?Sessiz olun? diyerek uyardığı Kiraz, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde çalışan arkadaşı 27 yaşındaki Taylan Doğrusoy ve kardeşi 26 yaşındaki Mehmet Doğrusoy'u çağırdı. Restorana gelen Doğrusoy kardeşlerin de karıştığı kavgaya müdahale eden 6 polisin arasında Paycı bıçaklanarak öldürüldü. 19 yaşındaki Cengiz Karamık ise yaralandı.

Ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Taylan Doğrusoy ile tutuksuz kardeşi Mehmet ve arkadaşı Kiraz, Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Taylan Doğrusoy, son sözünde, öldürme suçunu kabul etmeyip, ?Fatih'e saldırıyorlardı. Saldırıyı önlemek istedim. Bana da saldırdılar. Bıçağımı çıkarıp kendimi korudum. İsmail'in belden aşağısına vurmaya çalıştım. Hayati bölgelerine bıçak vurmadım. Olay istemeden gelişmiştir? dedi. Kardeşi Mehmet Doğrusoy ise olay yerine sonradan gittiğini belirtirken; Kiraz da kendilerine saldıran kişilerin 20 kişi olduğunu öne sürüp, ?Önce bana lokantada saldırdılar. Sonra dışarı çıkarıp darp ettiler. İsmail de bana saldıranlardan biriydi. Bizim adam dövmemiz, öldürmemiz mümkün değildir? diyerek beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, itfaiyeci Taylan Doğrusoy'u ?adam öldürmek yaralama ve mala zarar vermek' suçlarından toplam 25 yıl 8 ay 10 gün, kardeşi Mehmet Doğrusoy ile arkadaşı Kiraz ise ?adam öldürmeye yardımcı olmak ve mala zarar vermek' suçundan 8'er yıl 7'şer ay 10'ar gün hapse çarptırıldı.

Olaya müdahale eden polis memurları Kadri Dursun, Mithat Çıtırık, Cabbar Utlu, Coşkun Sağnıç, Erkan Öktem ve Arif Çiftçi ise daha önce verdikleri ifadelerinde, olaya müdahale ettiklerini ancak öldürme olayını görmediklerini belirtmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber