CHP'li Sevigen, 600 bin dolarlık rüşvet iddiasına cevap verdi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Şubat 2009 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'li Sevigen, Eyüp adayının 'bağış' iddialarına 'Partide her işe ben koşuyorum. Yıllardır beni seven kadar düşmanım da birikmiş. Asıl hedef Baykal' yanıtını verdi

CHP'nin Eyüp'teki belediye adaylarından Emin Atmaca'nın 'Bana Sevigen adaylık sözü verdi, sonra da çeşitli derneklere bağış yapmamı istedi, çarşaflı türbanlı hemşerilerimi getirmemi söyledi' iddialarıyla gündeme oturan partinin Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, AKŞAM'a şunları söyledi:

HERŞEYE BEN KOŞUYORUM: Partide hemen hemen her şeye ben bakıyorum. İllere gidip geliyorum, herkesle ben muhatap oluyorum. Kibirliliğim yok. Bu nedenle bu türden iddialara da hedef olabiliyorum.

BU BİR KOMPLODUR: Elbette benim de arzu etmediğim, benimsemediğim kişiler aday oldu, oluyor. Ama bunlar sonuçta il, ilçe, örgüt, genel merkez ve MYK'nın ortak kararıdır. Beni üzen belden aşağı vurulmasıdır. Bu bana yönelik açık bir komplodur.

16 YILDIR GÖZ ÖNÜNDEYİM: Yıllardır ne yaptığımı, beni bilen biliyor; gören görüyor. Ailem, mali durumum, yaşantım... Her şeyim şeffaf. En büyük acı, şimdi bir iftiraya kurban gitmiş olmamdır. Ama bu burada kalmayacak. Bunu yargıya götürüyorum.

CİDDİYE BİLE ALMIYORUM: Malum zat 'Kasetler, belgeler var, para istedi' diyormuş. Ya böyle şey olur mu? Niye para istemişsem çıkıp açıklasın. Hangi derneğe, hangi vakıfa istemişim, isimlendirme yok. Çünkü böyle bir şey yok. Herkes de dalga geçiyor, ben de ciddiye almıyorum.

ADAY OLAMAYAN SALDIRIYOR: Bir yerde 14 tane aday adayı oluyor, ama bir tanesi 'aday' olabiliyor. Hemen diğer 13'ü kızıyor. Bunların içinde yıllardır delege, başkan, vekil yapmadıklarımız da olabiliyor. Dolayısıyla yıllar içinde çok sevenim olduğu kadar, çok da düşman kazanıp biriktirmişiz.

ASIL HEDEF CHP VE BAYKAL: Ben Baykal'ın en yakınındayım. İddiaların bir amacı da bundan kaynaklanıyor. Benim üzerimden asıl olarak parti ve Baykal yıpratılmak isteniyor.

SEVİGEN'İ KILIÇDAROĞLU ARAŞTIRSIN

EYÜP'TE adaylıktan çekilen Emin Atmaca, Sevigen'i 'bombalamayı' sürdürdü. 'CHP'ye Sevigen yakışmıyor' diyen Atmaca, Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili araştırma yapmasını istedi. Atmaca şunları söyledi: 'Sevigen istifa etmeli. Herkes şikayetçi. Sarıyer'de oturduğu yalı 700 bin dolarlık, nereden buldu? Kızı yurtdışında okuyor. Bu konularda hesap vermesini istiyorum. Kendisinin yanındaki kişilerin de istifa etmesini rica ediyorum. Elimde belgeler var. Açıklayacağım. Sayın Kılıçdaroğlu'yla bu konuda görüşeceğim. Kılıçdaroğlu'nu seviyorum. İstanbul Büyükşehir'de partiye devam edebilirim ama Eyüp'te olmaz. Görelim bakalım CHP'nin Eyüp'te kaç oyu varmış!'

A. Rezzak ORAL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber