Suçlanan komutan kendini savundu

Haber Giriş : 09 Aralık 2004 00:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yolsuzluk suçlaması ile hakkında dava açılan ilk kuvvet komutanı Emekli Oramiral İlhami Erdil, sessizliğini bozdu. Erdem'in açıklamaları bildik bir suçluyu ortaya çıkardı.

Hakkında 18 yıl hapis cezası istenen Deniz Kuvvetleri eski Komutanı, 'Benden önce ne yapıldıysa ben de aynısını yaptım' dedi. Erdil, 1 milyon 250 bin dolar değerindeki daireleri,, 'zengin akrabalarının yardımı ile aldığını' ileri sürdü.

Yolsuzluk suçlaması ile hakkında 18 yıl hapis istemiyle askeri mahkemede dava açılan Emekli Oramiral İlhami Erdil, kendini savundu.

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Erdil, komutanlık konutuna yapılan aşırı harcamalar için : ? Benden evvel nasıl yapılıyorsa, ben de öyle yaptım, değişik yöntemler getirmedim. Bunların dışında herhangi bir talimat ya da emir vermedim. Bir kuvvet komutanı mutfağa ne alınır, ne alınmaz, bunlarla ilgilenmez.? dedi.

Emekli Orarimal İlhami Erdil, İstanbul'un en lüks semti Etiler'de değeri 1 milyon 250 bin doları bulan iki daireyi nasıl aldığını ise 'akrabalarım zengin' diyerek açıkladı: ? Benim varlıklı akrabalarım var, bana yardım ettiler. Ben art niyetli olsaydım ve yaptığım şeyden korksaydım, gidip devletin lojmanında oturup, bu evi de kiraya verirdim, kimsenin ruhu duymazdı?

Hakkındaki yolsuzluk suçlamalarını kabul etmeyen Erdil, mahkemede her şeyin açıklığa kavuşacağını söyledi. Erdil, 21 eşi ve kızı ile birlikte 21 Aralık'ta Askeri Mahkemede yargılanmaya başlayacak.

1999-2001 yılları arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yapan Erdil, çok yüksek meblağlardaki şahsi harcamalarını devlete fatura etmekle ve kızına kurdurduğu şirket aracılığıyla askeri ihalelere girmekle suçlanıyor.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber