2009/1 sözleşmeli sağlık personeli için sorular ve cevaplar

Sözleşmeli sağlık personeli alımına başvurular 9 Şubat tarihinde başlayıp, 12 Şubat tarihinde sona erecektir. Memurlar.net tarafından hazırlanan tercih robotu ile adayların kendi mezuniyetlerine uygun kadroları tek tek görebilmeleri mümkün bulunmaktadır. Bugün, ayrıca üyelerimizden gelen sorulara cevap vereceğiz. "Ben ... puanı aldım, atanır mıyım?", "Atanırsam daha sonra öğretmen olabilir miyim?", "Üniversite 4/B'liyim, hizmet sözleşmesini fesih etmeli miyim?" gibi sorulara verilen yanıtlar için başlığa tıklayınız.

* 2009/1 sözleşmeli sağlık personeli tercih işlemlerinde yerleşen adaylara ödenecek BRÜT ücretler

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Şubat 2009 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BENİM PUANIM ŞU, BEN YERLEŞİRMİYİM?

Bu konuda en güvenilir kaynak 2008/4 KPSs tercih işlemleri sonuçlarıdır. Bu tercih işlemlerinde çok sayıda sağlık personeli kadrosu açılmıştı ve binlerce kişi başvuru yaptı. Dolaysıyla puanların kaçta kaldığı buradan öğrenilebilir.

Size düşen http://www.memurlar.net/kpsspuan.aspx adresinde bakmaktır. Öğrenim düzeyi ve mezun olduğunuz alanı seçtikten sonra gelen tabloda bilgiler size yol gösterecektir. Siz tabloda son sutunda yer alan en düşük puana bakacaksınız.


ATANIRSAM DAHA SONRA MEMUR ALIMLARINA BAŞVURABİLECEK MİYİM?

Soru: Öncelikle bir çok konuda bize yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim... Size sorum: 1- Ben 4/b li olarak atanırsam bu yıl içerisinde kadrolo 657 atamalarına başvurabiliyor muyum?
2- Atanırsam daha sonra Üniversite hastanelerinin 4/b alımına başvurabiliyor muyum?

Cevap: 1- Bu 4/B'li alımında yerleşen bir aday, daha sonra ÖSYM tarafından yapılacak memur ve 399'a tabi sözleşmeli pozisyonların yer aldığı alımlara başvurabilecekler.

2- 4/B'li olarak yerleşen bir aday, üniversitelerin 4/B'li alımlarına başvurabilir. Buna engel bir durum yok.


4/B'Lİ OLARAK YERLEŞİRSEM, SAĞLIK BAKANLIĞININ DAHA SONRAKİ 4/B'Lİ ALIMLARA BAŞVURAMAZ MIYIM?

Bu alımda 4B li olarak yerleşirsem 1 yıl içinde tekrar 4B li alıma başvurabiliyor muyum lütfen yardım edin??

CEVAP

Kılavuzun açıklamalar bölümünde şu husus yer almaktadır:

Bu pozisyonlara yerleşip göreve başlayanlar, yerleştirme sonuçlarının ÖSYM tarafından ilan edildiği tarihten itibaren bir yıl içinde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılabilecek 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesine göre sözleşmeli personel alımlarına çalışmakta iken tekrar müracaatta bulunamayacaklardır. Müracaat edip yerleştirilseler dahi atamaları yapılmayacaktır.


SINAV SIRASINDA BİR ÜST ÖĞRENİM MEZUNU İDİM, SINAV PUANIM İPTAL OLUR MU?

Benim de bir sorum olacak ben 2008 kpss sınavına ortaöğretimden girdim ancak 21 eylüldeki sınavda önlisans mezunu durumundaydım. kpss başvuru tarihlerinde 26 mayıs-27 haziran tarihleri arası mezun değildim 4 ağustosta stajımı tamamlayıp mezun oldum ve sınav tarihinde mezun durumundaydım sizce yapacak olduğum tercihlerde bir sorun olurmu? şimdiden teşekkürederim.

CEVAP

Önemli olan başvuru tarihindeki durumunuzdur. Memurlar.net bu konuya ilişkin olarak 2008 yılında bir açıklama yapmıştır. http://www.memurlar.net/haber/111022/

Buna göre eğer son başvuru tarihi olan 27 Haziran 2008 tarihi itibariyle lisanstan mezun değilseniz, önlisans düzeyinden girmenizde bir sorun bulunmamaktadır.


2007 KPSS İLE ATANAN DA, BAŞVURMAK İÇİN SÖZLEŞMESİNİ FESİH ETMELİ Mİ?

SORU

2006 puanımla 2007 de atandım calısıyorum.2008 kpss ye gırdım ve bu alımlarda tercıh yapmam ıcın 13 subata kadar ıstıfa etmem gerekır mi?tesekkurler

CEVAP

2007'de atananların istifa etmesini gerektirecek bir durum bulunmamaktadır. Kılavuzda sadece 2008/2 demektedir. Bunun da sebebi, 2008/2 kılavuzunda yer alan açıklamadır. 2008/2 tercih işlemleri ile bir yere yerleşen ve göreve başlayan adayın bir yıl boyunca Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan 4/B'li alımlara başvuramayacağı, 2008/2 kılavuzunda düzenlendiği için, 2009/1'de buna ilişkin özel açıklama yer almıştır.

Dolaysıyla sadece 2008/2 ile yerleşen ve göreve başlayanlardan, 2009/1'e katılmak isteyenler 13 Şubata kadar istifa etmelidir. 2008/2'den önceki tercih işlemleri ile yerleşenlerin, hizmet sözleşmelerini fesh etmelerini gerektirecek bir durum bulunmamaktadır.


2008/4 İLE 399'A TABİ SÖZLEŞMELİ POZİSYONA YERLEŞEN BİR ADAY BAŞVURU YAPABİLİR Mİ?

2008/4 ile atanan 399'a tabi sözleşmeli personelim.2009/1 alımlarına başvurabilir miyim?

CEVAP

399'lu olarak yerleşenlerde başvurabilir. Memur olarak çalışanlar da, işçi olarak çalışanlar da...


KİMLER BECAYİŞ YAPABİLECEK?

merkezi bütçe ile döner semaye personeli arasında becayiş olabilirmi birde halen çalışmakta olan biriyle bu alımlarda onun istediği fakat bana yaramayan bir yeri tutturursam becayiş yapabilirmiyim

CEVAP

http://www.memurlar.net/haber/111863/ adresinde yer alan açıklamalara bakınız.


TOPLUM SAĞLIĞI MEZUNU HEMŞİRE KADROSUNA BAŞVURU YAPABİLİR Mİ?

Lise toplum sağlığı mezunuyum...lise hemşire kadrolarını tercih edebilirmiyim??? tşkler...

CEVAP

http://www.memurlar.net/kpss.aspx adresindeki robotu kullalanınız. Bu robot sizin mezuniyetinize uygun kadroları göstermektedir.


YERLEŞİRSEM ADALET BAKANLIĞININ PSİKOLOG ALIMINA BAŞVURU YAPABİLECEK MİYİM?

merhabalar ben 2008 psikoloji lisans mezunuyum. sağlık bakanlığı sözleşmeli atamasına basvurup atansam. yıne bu yıl içinde adliye alımlarına(kadrolu) basvurabilirmiyim. basvurmam için istıfa etmem mi gerekir. 4b li calışırken istıfa etmeden kadrolu alımlara basvurabilir miyim yada istifa edipte bas vurabilirmiyim

CEVAP

Evet başvuru yapabilirsiniz. Adalet Bakanlığına atamanız çıkarsa, 4/B'li görevi bırakıp, yeni görevinize başlarsınız.


SINAVA BİR ALT ÖĞRENİMDEN GİRENİN DURUMU

2000 önlisans tıbbi laboratuvar mezunuyum.2004 te de açıköğretim işletme mezunu oldum.2008 kpss önlisansa girdim.2009/1 yerleştirmeye önlisanstan tercih yapmamda sakınca var mı?

CEVAP

Adayların sınava hangi düzeyden girmesi gerektiği 2008 sınav kılavuzlarında açık olarak yazmıştır. Buna göre sizin önlisanstan değil lisanstan girmeniz gerekirdi. Ortada sizin açınızdan söyleyecek olursak, geçersiz bir sınav sonucu vardır. Sağlık Bakanlığı sizin lisanstan mezun olduğunuzu tespit ettiği vakit görevişnize son verecektir. http://www.memurlar.net/haber/111022/ adresinde gerekli açıklama var.


MEZUN DEĞİLİM AMA SERTİFİKAM VAR, BAŞVURU YAPABİLİR MİYİM?

Hocam ben düz lise mezunuyum.Tıbbi sekreterlik sertifikam var bu alımlarda Tıbbı sekreterlik böülümden tercih yapabilirmiyim ? Mesela orda okuldan mezun diye bahsetmiş benim statüm okuldan mezun olanla aynımıdır farklımı tercih yapma şansımız nedir ? teşk edrm...

CEVAP

Sertifika bir anlam ifade etmemektedir. Bölümden mezun olmak gerekmektedir.


DAHA SONRA ÖĞRETMENLİK ALIMINA BAŞVURU YAPABİLİR MİYİM?

merhaba sayın editörüm ben biyoloji mezunuyum, formasyonumda var. 2009/1 sağlık bakanlığı alımlarına başvurduğumda yerleşirsem eğer 2009 daki diğer öğretmen atamalarına başvurulabiliyor diye bir yazı okudum.yerleşirsem belli bir süre çalışmam gerekiyormu yoksa öğretmen atamasına başvurup atandığım takdirde hemen istifa edip öğretmenliğe başlayabiyor muyum?

birde gazi üni. ve sağlık bakanlığı alımlarının ikisine birden başvurabilirmiyim.

CEVAP

Öğretmenlik atamalarına sadece memur olarakl çalışanlar başvuramamaktadır. Diğer kurumlardaki 4/B'liler KPSs puanıyla başvuru yapabilmektedir.. http://www.memurlar.net/haber/131255/ adresi 4.1.1. (e) bendine göre 4/B'li olarak çalışanlar 2009/1 öğretmenlik atamalarına KPSS puanıyla başvuru yapabilecektir.

MERKEZİ VE DÖNER SERMAYE BÜTÇESİ ARASINDA FARK VAR MI?

Bir kadronun, merkezi yönetim bütçesi ile döner sermaye bütçesinde olmasında, maaş yönünden bir farkı bulunmamaktadır. Bir sağlık memuru, her ikisinde de aynı ücreti alacaktır. Sadece, çalışılacak sağlık birimine göre alınacak dönser sermaye ücreti arasında fark vardır. Bu konuda http://forum.memurlar.net/topic.aspx?id=605202 adresinde yer alan forum başlığına bakılabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber