Polisin kızına laf atan gençleri karakolda dövdüğü iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2009 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Erzincan'da bir polis memurunun kızına laf attığı gerekçesiyle iki gencin karakola götürülerek polisler tarafından darp edildiği iddia edildi.

Olay 6 Şubat Cuma günü öğle saatlerinde meydana geldi. Erzincan Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru F.Ç. izinde iken eşi ve çocuklarıyla Gemi İş Merkezi'nde gezdiği sırada 16 yaşındaki Sinan K.'nın kızına laf attığını iddia ederek, Sinan K.'yı tekme tokat dövmeye başladı. İş merkezinde bulunan esnafın araya girmesiyle, Sinan K. ve abisi Serkan K., çağırılan polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak, Şehit Enes Bediz Karakolu'na götürüldü.

Çocukların akşam saatlerinde serbest kalmalarının ardından aileleri, çocuklarının karakolda psikolojik ve fiziksel işkenceye maruz kaldığı gerekçesiyle polise başvurdu. Erzincan Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçen çocuklardan Sinan K.'nın sağ kulak zarının patladığı ve Serkan K.'nın ise vücudunun çeşitli yerlerinde darp izi bulunduğu tespitinin ardından, soruşturma başlatıldı.

Olayla ilgili çocuklara darp uyguladığı iddia edilen 7 polis Erzincan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne getirtilerek, şikayetçi olan çocuklara teşhis ettirildi. Yaklaşık 7 saat süre ifadelerinin ardından şubeden ayrılan Sinan ve Serkan kardeşler, kendilerinin karakola götürülerek sözlü ve fiziksel saldırıya maruz kaldıklarını ifade ettiler.

Sinan K., İş Merkezi içerisinde arkadaşları ile birlikte şakalaşırken, bir anda polis memuru F.Ç.'nin kendisine vurduğunu iddia ederek, "Tekme ve tokatlarla üzerime geldi. Araya girmeye çalışan esnafa ben polisim diyerek vurmaya devam etmesinin ardından olay yerine çağırılan polis ekipleri tarafından ağabeyim Serkan K. ile birlikte karakola götürüldüm. Burada geçen yaklaşık 2 saat süre içerisinde polis memurlarının sözlü ve fiziksel saldırılarına maruz kaldım. Sürekli yüzüme ve vücudumun çeşitli

yerlerine vurarak sözlü hakaretlerde bulundular" dedi.

Ağabey Serkan K. ise, suçlarının ne olduğunu bilmediklerini ifade ederek, karakolda bulunan 7 polisin sırayla gelerek kendilerine hakaret ettiğini ve dövdüklerini iddia etti. Boynunda darp izi bulunan ağabey kırık olan koluna polis memurlarından birinin baskı uygulayarak şiddet uyguladığını da belirterek, "Yanlış anlaşılmadan dolayı polis tarafından dövüldük" şeklinde konuştu.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber