Ege Üniversitesi uzaktan eğitime geçecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2009 15:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, bazı bölümlerde uzaktan eğitim sistemine geçmeyi planladıklarını söyledi.

Yılmaz EÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Element Eğitim Teknolojileri AŞ ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen "E-Pazarlama" sertifika programının tanıtım toplantısına katıldı.

Burada konuşan Rektör Yılmaz, "Zaman ve yer kavramını ortadan kaldıran, kişiye kendini geliştirme fırsatı tanıyan uzaktan eğitim programını başlatıp sürdürebilir durumdayız. Bu amaçla önümüzdeki öğretim yılından itibaren İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme, Pazarlama, Yönetim Bilgisi ve İktisat yüksek lisans programlarıyla Ege Meslek Yüksek Okulu'nun işletme ön lisans programında uzaktan eğitime geçmeyi hedefliyoruz." dedi.

Üniversitelerin, modern teknolojiyi kullanarak eğitimdeki sorumluluğunu yerine getirmek yanında, sosyal sorumluluk projelerinde de bulunması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Element Eğitim Teknolojileri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'yla birlikte böyle bir projede yer almak bize büyük mutluluk veriyor." şeklinde konuştu.

Üniversitelerin çağdaş yaşamın kapısı olduğunu belirten Element Eğitim Teknolojileri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Eşkinat ise, "Bu düşünceyle projemizi üniversitelerimizle paylaşmak istedik. Bu bağlamda en büyük desteği gördüğümüz kurumlardan biri EÜ oldu." dedi.

Eğitim teknolojilerinin toplumların ve global dünyanın etki alanında olduğunu kaydeden Eşkinat, "Geçen sene programımıza katılan 127 engelli arkadaşımız sertifika aldı. Bu sayede kendilerine istihdam kapıları aralanmış oldu." diye konuştu.

EÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rezan Tatlıdil de eğitim konusundaki engelleri azaltmaya yönelik ve internetten mesleki eğitim vermeyi amaçlayan projenin, engellilere mesleki beceriler kazandırarak, fiziki sınırlamaların etkisini en aza indirmeyi sağlayacağını kaydetti. Dekan Tatlıdil, "Bu sayede engelli vatandaşlarımız, hem toplum hem de iş hayatında faal olarak yer almanın mutluluğunu yaşayacak. Bilgisayar kullanabilen engellilerimiz, internetten ücretsiz olarak katılacakları dersler sonunda mesleki sertifika alacak." dedi.

Toplantı sonunda Vedat Eşkinat tarafından, katkılarından ötürü Rektör Yılmaz'a teşekkür plaketi sunuldu.

Gelecek ay başlayacak E-Pazarlama programına katılmak isteyen engelliler, "www.engelsizmeslekegitimi.org" adresinden kayıt yaptırabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber