16 asabi doktor soru önergesine konu oldu

Haber Giriş : 09 Aralık 2004 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay Devlet Hastanesi'nde görevli 16 doktorun hastalara sert ve asabi davrandıkları yönünde çıkan haberlerin ardından, CHP Hatay Milletvekili Züheyir Amber, Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM'ye soru önergesi sundu.

Amber, Hatay ve ilçelerinde yayınlanan günlük gazetelerde Hatay Devlet Hastanesi'nde çalışan personelin ve 16 doktorun hastalara sert ve asabi bir biçimde davranmaları konusunda sık sık şikayetler alındığı haberleri yayınlandıktan sonra, TBMM'ye Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, sorunun nasıl çözüleceğini sordu. Amber, soru önergesinde şunları kaydetti:

"29.11.2004 tarihli gazetelerde, Hatay Devlet Hastanesi'nde 'Doktorun hastasını güler yüzle karşılaması' maddesine uymayan ve hastalara sert ve asabi bir şekilde davranan 16 doktorun uyarıldığı haberleri yer almıştır. Ülkemizin sağlık bakanı olarak bu olayı nasıl karşılıyorsunuz? Doktorlarımızın ve sağlık personelimizin, hastalarını güler yüzle karşılayabilmeleri için bakanlık olarak geçtiğimiz 2 yıl içerisinde maddi ve manevi olarak hangi olanakları sağladınız. Bu tip uygulamalardaki kriterleri neye göre tespit ediyor ve denetim mekanizmasını nasıl çalıştırıyorsunuz? Bu tip uygulamalar başlıca hangi hastanelerimizde uygulanmakta ve bunun AB ülkelerinde örnekleri var mıdır?"

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber