E-devlete 60 milyar dolar gerekiyor

Haber Giriş : 09 Aralık 2004 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin 'e-devlet' projesine geçmesi ve bu uygulamanın yaygınlaşması için 60 milyar dolarlık bir kaynak gerektiği ifade edildi. Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden istanbul Belediyeleri Bilgi işlem Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (BELBlM), 'e-be-lediyeye ilk adım, e-imza uygulamaları' başlıklı bir seminer düzenledi.
Seminerde söz alan uzmanlar, Türkiye'nin tümüyle 'e-devlet' uygulamasına ge-'çebilmesi için 60 milyar dolarlık bir kaynağa ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Türkiye'de kişi başına bilgi teknolojisi harcamasının 16 dolarda kaldığı, isviçre'de ise bu rakamın bin dolara ulaştığı kaydedildi.
Başbakan Erdoğan'ın desteği Grand Cevahir Otel'deki seminerin açılış konuşmasını yapan Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBiTAK) Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş, Türkiye'de bugüne kadar bilgi ve teknolojiye gerekli kaynağın ayrılmadığından yakındı. Prof. Dr. Yetiş, Başbakan Erdoğan'ın ise, bu eksikliği gidermek amacıyla hareket ettiğini vurguladı.
Yetiş, "AB'nin eski üyelerinde l kişinin ürettiğini biz 6 kişiyle üretiyoruz, ABD'deki bir kişinin ürettiğini ise 8 kişiyle üretiyoruz. 70 milyonluk Türkiye'de sadece 26 bin bilim adamı var. Oysa 10.5 milyonluk Belçika'da 56 bin, Almanya'da 450 bin bilim adamı var" diye konuştu.
BELBlM AŞ Genel Müdürü Adnan Şahin ise, bütün belediyelerin zaman ve işgücü tasarrufu sağlamak için en kısa zamanda e-belediyecilik uygulamasına geçmesi gerektiğini belitti.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber