Kendim işsizim, kızıma nasıl torpil yapayım?

Haber Giriş : 10 Aralık 2004 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli Yarbay Korkut Eken, Enerji Piyasası Denetleme ve Düzenleme Kurulu (EPDK)'ndaki görevine son verilecek uzmanlar arasında yer alan kızı Sonay Eken'in bu kuruma ?torpil?le girmediğini söyledi.

Eken, ?Ben milletvekili değilim, vali değilim. Kendim de işsizim. Çocuklarıma nasıl torpil yapayım?? dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile ünlü siyasetçi ve bürokrat yakınlarının çocuklarının yoğunlukta olduğu Enerji Kurulu'ndaki 41 uzmanın tasfiyesi kararlaştırıldı.

Zaman'da dün yayınlanan haberde 31 Aralık itibarıyla kurumla ilişkileri kesilecek isimler arasında Korkut Eken'in kızı Sonay Eken'in de bulunduğu duyurulmuştu. Haber üzerine açıklama yapan Eken, ?torpil? iddialarının doğru olmadığını savundu. Kızının, hapiste olduğu dönemde işe girdiğini hatırlatan emekli Yarbay Eken, ?Çocuklarım için kimseye tavassutta bulunmadım. Bir kere olsun işyerlerine gitmedim. Benim çocuklarımın hepsi iyi yetişmiş, üstün vasıflı insanlardır.? diye konuştu.

Susurluk Davası kapsamında ?cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak? iddiasıyla 6 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Yarbay Korkut Eken, yaklaşık iki buçuk yıl cezaevinde kalmıştı. 28 Temmuz'da Ayaş Kapalı Cezaevi'nden tahliye olan Eken için görkemli bir tören düzenlenmişti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber