Sağlıklı gülüşler için diş temizliği şart

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2009 15:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yalçın Değer, sağlıklı gülüşler için ağız ve diş bakımının şart olduğunu söyledi.

Diş hekimi korkusunun teknolojik gelişmelere bağlı olarak tarihe karıştığını anlatan Değer, diş hekimi mesleğinin de dünyada her geçen gün popülarite kazandığını söyledi.

Dicle Üniversitesi ve Diyarbakır Valiliği işbirliği ile yürütülen "Bilgilerimizi Diyarbakır'la Paylaşalım Projesi" kapsamında bu sefer Diyarbakır Anadolu Lisesi öğrencilerine "Diş Hekimliği Mesleği ve Ağız - Diş Sağlığı" konulu konferans verildi.

DÜ Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yalçın Değer'in verdiği konferansta, ağız ve diş sağlığı hakkında genel bilgiler üzerinde duruldu. Ağız hijyeni konusunda öğrencilere ayrıntılı bilgi veren Değer, sağlıklı gülüşler için öncelikle sağlıklı ağız ve sağlıklı dişleri ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Ağız ve diş sağlığının vücut sağlığına olan etkilerine dikkat çeken Değer, sağlıklı bir gülümseme için 5 altın kuralın gerekliliği üzerinde durdu. Bu kuralların en önemlisinin dişlerin sürekli temizlenmesi olduğunu kaydeden Değer, diğer kuralları da tek tek açıkladı.

Diş hekimliği mesleği hakkında da genel bilgiler veren Değer, bu mesleğin gerektirdiği özelliklere işaret etti.

Günümüz teknolojisindeki gelişmelere paralel olarak diş hekimliği mesleğinin de baş döndürücü hızla geliştiğini anlatan Değer, çalışma alanları ve iş bulma olanaklarının yüksek olduğunun altını çizdi.

Diş hekimliği korkusunun da yavaş yavaş tarih olduğunu ileten Değer, yapılan bazı istatistiklerin sonuçlarını aktardı.

Renkli ve görsel sunumlarla dikkat çeken konferans, öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber