Ağaçları kestiren okul müdürüne ceza

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Şubat 2009 16:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ANTALYA'daki Çağlayan Lisesi Müdürü Şeref Sarıca, okul bahçesindeki 6 ağacı kestirdiği gerekçesiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ikinci kademe bir okula gönderildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, ?Biz ağaç dikme seferberliği yürütürken bir eğitimci okul bahçesindeki ağaçları kestiriyor. Ne yapsaydık, ağaçları kesti diye tebrik mi etseydik?? dedi.

Çağlayan Lisesi'nde 10 yıldır müdür olarak görev yapan Şeref Sarıca, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kısa bir süre önce, ikinci kademe Necati Dölen Lisesi'ne müdür olarak görevlendirildi. Müdür Sarıca'nın okul bahçesindeki ağaçları izinsiz kestirdiği gerekçesiyle görev yerinin değiştirildiği ortaya çıktı.

Öğretmenlerin şikâyeti üzerine okulda inceleme yapan Milli Eğitim müfettişleri, okul bahçesindeki 6 ağacın kesildiği tespit edip rapor hazırladı. Sarıca, bu rapor üzerine birinci kademe okul idareciliğinden alınarak ikinci kademe bir okulda görevlendirildi.

SENDİKA TEPKİ GÖSTERDİ

Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, ağaçların TEDAŞ'ın trafo yerleştirme çalışmaları esnasında kesildiğini belirterek, ?TEDAŞ yetkilileri okul bahçesinde bulunan 18 metrekarelik alana trafo kuracaklarını ve hemen işe başlamak istediklerini Sarıca'ya sözlü bildirmişler. Sarıca bu konu ile ilgili bilgilendirilmediğini, yetkili mercilerin oluru olmadan buna izin verme yetkisinin olmadığını gelenlere söylemiştir. Fakat birkaç gün sonra okula İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan izin belgesi ile gelen TEDAŞ ekipleri trafo yerleştirme çalışmalarına başlamış ve ağaçları kesmiştir? dedi.

Görev yeri değiştirilen Sarıca'nın eski görev yerine iade edilmesi için hukuki süreç başlatacaklarını dile getiren Daş, ?Bu olay Atatürkçü, Cumhuriyetçi eğitim kadrolarının uğradığı baskıların bir örneğidir. Sarıca, son 10 yıldır şu andaki Valimiz Alaaddin Yüksel de dahil olmak üzere, istisnasız Antalya'da görev yapmış tüm valilerimizden ?Takdir Belgesi' almış saygın bir yöneticidir. Belki de en önemlisi yönetimindeki Çağlayan Lisesi son 6 yıldır ÖSS'de genel liseler içinde Antalya'da hep ilk 3 içerisindedir? diye konuştu.

?TEBRİK Mİ ETSEYDİK?'

Sarıca'nın okul bahçesindeki ağaçları kestirdiği için görev yerinin değiştirildiğine yönelik açıklamalara yanıt veren İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, ?Okul müdürümüzle ilgili alınan bu karar sadece ağaçları kestirdiği için değil, yanlı sicil doldurduğu ve izinsiz olarak yurt dışına çıktığı için de verilmiştir. Biz müfettişlerimizin hazırladığı raporlara göre bir işlem gerçekleştirdik. Hiçbir eğitimcimiz için yanlı karar verme, rencide etme gibi bir davranışımız olamaz? dedi.

Okul bahçesindeki ağaçların kesilmesi konusunun küçümsenecek bir olay olmadığını kaydeden Gülay, ?Biz ağaç dikme seferberliği yürütürken bir eğitimci okul bahçesindeki ağaçları kestiriyor. Ardından da öğretmenlerden şikâyet dilekçeleri geliyor. Biz bu dilekçeleri yok mu etseydik? Yoksa ağaçları kestirdiği için tebrik mi etseydik? Eğer ?Ben bunu yapmadım' diyorsa gider mahkemeye hakkını arar. Bunun dışındaki hak arama yöntemleri etik olmaz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber