İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Askerde iken, AÖF'te okumaya devam etmek ve sınavlara girmek mümkün müdür?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Şubat 2009 18:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Askerde iken, AÖF'te okumaya devam etmek ve sınavlara girmek mümkün müdür?

SORU

Size sormak istediğim konuyu kısaca özetliyorum. Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama bölümü mezunu olarak 2007 yılında ..Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak Kpss ile atandım. Şimdi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü 4. sınıf öğrencisiyim. Bu sene ve önümüzdeki sene sınıfta kalırsam yani 2 yıl üst üste sorumlu olduğum 6 dersi veremez isem askere gideceğimi biliyorum çünkü şuan tecilliyim. Benim kafama takılan soru ise şu sorumlu olduğum dersleri veremez ve er olarak askere gidersem 15 aylık askerlik sürem boyunca okuluma devam edip sınavlara girme şansım var mı?

CEVAP

Açıköğretim fakültesinde okuyan öğrenciler çeşitli nedenlerden dolayı öğrencilikleri devam ederken askere gitmek isterlerse yada askere alınırlarsa kayıtlarını sildirmeden askerlik hizmetlerini yerine getirebilirler. Anadolu Üniversitesi 2008-2009 Öğretim Yılı Kayıt Yenileme Klavuzunun 11.sayfasında yer alan Askerlik Tecil İşlemleri kısmında aşağıdaki ifade yer almaktadır.

?Öğrenciliğini devam ettirerek askere gitmek isteyen öğrencilere "Askere alınmasında fakültemizce sakınca yoktur" ibareli bir yazı alıp, askerlik şubesine verildiğinde, kaydınız silinmeden askere sevk işleminiz yapılmaktadır.?

Ayrıca Anadolu Üniversitesi 2008-2009 Öğretim Yılı Kayıt Yenileme Klavuzunun 17. sayfasında Sınavda Uygulanacak Kurallar kısmının 14. maddesinde ?Kıtalarından izinli olan er-erbaşlar dışında resmi kıyafetle sınava girmek yasaktır.? şeklinde bir açıklama bulunmaktadır.

Yukarıda belirtilenler ışığında aöf öğrencilerinin öğrenimlerini devam ettirerek askerlik hizmetlerini yapmasında ve askerde iken sınavlara girmesinde herhangi bir hukuki engel bulunmamaktadır. Ancak sınava girmek isteyen er-erbaşların birliklerinden izinli olmaları gerekecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber