EPDK'nın müsrifliği raporle belgelendi

Haber Giriş : 10 Aralık 2004 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Teftiş Kurulu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun İstanbul'daki Süzer Plaza'da 13.1 trilyona aldığı ofiste tek bir personel bulundurduğunu ve bu ofise bugüne kadar 400 milyar liralık harcama yapıldığını ortaya çıkardı.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) raporu, çarpıcı harcamaları gözler önüne serdi. Raporda, EPDK'nın İstanbul irtibat bürosu olarak kullanılmak üzere 13.1 trilyon liraya BDDK'dan satın aldığı Süzer Plaza'daki (Gökkafes) 2 katlı ofiste bir faaliyet olmadığı ve sadece bir irtibat görevlisi çalışmasına rağmen 400 milyar lirayı aşkın gideri olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Tespitler raporda şöyle yer aldı:

İstanbul'da Gökkafes olarak bilinen Süzer Plaza'da toplam 2 bin 198 metrekare alana sahip iki kat halindeki bağımsız bölümleri, BDDK Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan 13.1 trilyon lira bedelle satın almıştır. İstanbul irtibat bürosu olarak kullanılmak üzere alınan binada, Kurum'un herhangi bir faaliyeti olmadığı gibi bir irtibat görevlisi dışında personeli de bulunmazken, bugüne kadar yapılan idari giderler toplamı 400 milyar lirayı aşmıştır.

İstanbul'da belirtilen ihtiyaca yetecek bir binanın kısa süre içinde edinilmesi veya kiralanması her zaman mümkün olup, hiç kullanılmadığı halde Kuruma her ay çok önemli tutarlarda idari ve bakım giderine mal olan Süzer Plaza'daki gayrimenkulün kiraya verilmek veya satılmak suretiyle değerlendirilmesi önerilir.

LOJMAN, KİRA BİRARADA

Başbakanlık Teftiş Kurulu, EPDK Başkanı Yusuf Günay ve 3 kurul üyesinin kira yardımı almalarına rağmen Kurum'un kiraladığı lojmanda kaldığı belirlendi.

Başbakanlık Müfettişi İbrahim Yiğit, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu Başdenetçisi Salim Selek ve Maliye Başmüfettişi Fikret Demir hazırlanan rapor, Başbakan tarafından onaylanarak durumun düzeltilmesi için EPDK'ya yollandı. Müfettişlerin hazırladığı Teftiş Kurulu raporunda kira ile ilgili bölümler şu ifadelerle yer buldu:

"4761 sayılı kanun ile 631 sayılı KHK hükümleri uyarınca yayımlanan Bakanlar Kurulu kararlarında kapsama dahil personele yapılmakta olan ayni ve/veya nakdi ödeme unsurlarına hiçbir şekilde yeni unsur ileve edilmeyeceği açık olarak belirtildiği halde Kurul başkanı ile 3 üyeye kiralamak suretiyle lojman tahsis edilmiş ve Kamu Kamu Konutları Esasları çerçevesinde giderleri kurum bütçesinden karşılanmıştır. Oysa ödenen ücretler içerisinde zaten 'kira yardımı' unsuru yer almakta olduğundan aynı kişiye hem kira yardımı yapılmış hem de lojman tahsis edilmiş olmaktadır."

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber