Hapis yerine kitap okuyacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2009 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak - İstanbul'da kamu görevlisini yaralama suçundan yargılanan Zonguldaklı genç, ağırlık olarak öfke kontrolü ve insan ilişkilerini konu alan kitapları okumakla yükümlendirildi.

İstanbul 4. Çocuk Mahkemesince kamu görevlisini yaralama suçundan yargılanan Semih K. (18), 6 ay 20 gün hapis cezası aldı. Denetimli serbestlik uygulaması kapsamında Semih K'nin cezası 6 ay süreyle ayda en az 1 tane olmak üzeri kitap okuma yükümlülüğüne dönüştürüldü.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğünde görevli uzman personelin belirlediği program kapsamında, Semih K. kendisine uygun seçilen kitapları okumaya başladı.

Evinde ve zaman zaman da kütüphaneye giderek verilen cezanın infazını yerine getiren Semih K, 6 ayda süresince en az 6 kitap okuyarak cezasını tamamlayacak.

Ağırlıklı olarak öfke kontrolüne ve insan ilişkilerine yönelik kitaplar okutulması planlanan gencin, hazırladığı özetler doğrultusunda kendisine sorular soracak uzmanları kitaplarla ilgili bilgilendireceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber