Roller değişti bu kez yardım Fak-Fuk-Fon'a

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Şubat 2009 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ücretsiz kömür, gıda beyaz eşya dağıtımıyla gündeme gelen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü bu kez yardımı kendisi aldı. Kurumun iki binası yenilendi. 3 milyon TL'lik faturayı Ziraat Bankası ödüyor

Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

Bedava kömür, gıda yardımı ve beyaz eşyanın dağıtımından sorumlu olan Başbakanlık'a bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, bu kez kendi kurumuna yardım için harekete geçti. Kurumun eksiklerinin giderilmesi, bina tadilatı ve bilgisayar donanımının yenilenmesi çalışmalarının yaklaşık 3 milyon liralık faturası sosyal yardım paralarının yatırıldığı Ziraat Bankası tarafından karşılanıyor.

Genel Müdürlüğe bağlı Ankara'daki iki ana bina, baştan aşağı tadilattan geçirilerek yenileniyor. Akay Caddesi'nde bulunan ana binadaki tadilat çalışmaları tamamlandı. Karanfil Sokak'taki diğer hizmet binasında ise dış cephe tadilatı sürüyor. Kurumdaki bilgisayarlar değiştirildi, santral sistemi ile zemin döşemeleri yenilendi. Genel Müdürlük'teki tadilatın ve yenilenen donanımın masrafları, yoksullara yardım amacıyla toplanan ve 'Fak-Fuk- Fon' olarak adlandırılan paraların yatırıldığı kamu bankası Ziraat tarafından 'promosyon' kapsamında karşılandı. Yapılan çalışmalar için kurum bütçesinden tek kuruş para harcanmadığını belirten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürü Aziz Yıldırım, AKŞAM'a değerlendirmelerde bulundu.

BİZ İHTİYACI BELİRLEDİK

Yıldırım şunları söyledi: Kurum'un paraları yasa gereği iki kamu bankasında tutuluyor. Bu bankalar da zaman zaman, promosyon çerçevesinde kurumun ihtiyaçlarını karşılayan destekler veriyorlar. Kurumda yapılan tadilatın ve yenilemelerin giderleri de Ziraat Bankası tarafından bu kapsamda karşılandı. Biz ihtiyaçlarımızı belirledik, alımı banka yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber