MHP: Çalınan öğretmen bilgileri için tatmin edici açıklama yapılsın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2009 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, 687 bin öğretmenin bilgisinin çalındığı yönündeki iddialarla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere hükümetin kamuoyunu bilgilendirmesini istedi.

Antalya'nın Akseki ilçesinde seçim bürosu açılışında konuşan Tunca Toskay, Türkiye'nin ekonomik krizle mücadele ettiğini, iktidar ve ana muhalefet partisinin ise küçük sorunlar üzerine tartışarak zaman kaybettiğini öne sürdü.

IMF ile anlaşma yapılıp yapılmayacağının Türkiye'nin önemli meselelerinden olduğunu kaydeden Toskay, konuyla ilgili olarak topluma bilgi verilmediğini iddia etti.

Toskay, hükümet yetkililerinden kamuoyunu bilgilendirmelerini isteyerek, "Bunu yapmazlarsa MHP olarak bunu onların güzel sicillerine kaydedeceğiz" dedi.

Tunca Toskay, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 687 bin öğretmenin ILSIS kayıtlarının çalındığı yönündeki iddialara da değinerek, şöyle konuştu:

"Bu böyle ise gerçekten insanları tedirgin eden bir gelişme. Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere hükümetin bu konuda topluma tatmin edici bilgi vermesini bekliyoruz. Hangi bilgiler ele geçmiştir, neden geçmiştir, bunların sorumluları kimlerdir, bunu açıklamalarında fayda var. Türk toplumunu tatmin eden bilgi vermelerini bekliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber