Erkekler de botoksu sevdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2009 11:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

İstanbul - Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Estetik, Plastik, Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Murat Emiroğlu, özellikle kadınların kırışıklık tedavisi için tercih ettikleri botoksu, artık erkeklerin de alın çizgilerini yok etmek için uygulattıklarını söyledi.

Emiroğlu, yaptığı açıklamada, günümüzde botoks uygulamasının erkekler arasında da giderek yaygınlaştığına işaret ederek özellikle bankacı ve doktorların botoksu çok sık tercih ettiğini dile getirdi. Prof. Dr. Murat Emiroğlu, şunları söyledi:

"Erkekler artık çok sık botoksu tercih ediyor. Özellikle yüz yüze iş yapan erkekler botoksu kullanıyor. Erkekler daha çok alın çizgisi ve kaz ayağı için bize geliyor. Özellikle 35-50 yaş arası erkekler botoks yaptırıyor. Kadınlar ise en çok alın ve göz çevresi için botoks yaptırıyor. Yanaklardaki düşmeler içinse daha çok dolgu tercih ediliyor."

Türkiye'de 1994 yılından beri kullanılmaya başlanan botoks uygulamalarının kırışıklıklar ortaya çıkmadan yapılmaya başlanması gerektiğine işaret eden Emiroğlu, botoks işleminin ileriye dönük olarak kırışıkların oluşmasını engellemek için 6 ayda bir mutlaka yapılması gerektiğini, böylece giderek verilen botoks miktarının da azalacağını vurguladı.

Emiroğlu, plastik cerrahlar ve dermatologların dışında kimseye botoks yaptırılmaması uyarısında da bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber