Bakanların karnesi

Haber Giriş : 10 Aralık 2004 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti, yaptığı bir anketle kabinede görev alan bakanların karnesini çıkardı. Anket sonuçlarına göre en başarılı ve en başarısız bakanlar:

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), 17 Aralık'taki kritik Avrupa Birliği (AB) Zirvesi'nin ardından kabine revizyonu olacağı yönündeki iddiaların yoğunlaştığı dönemde bakanların karnesini çıkardı.

Parti, geniş kapsamlı bir anket yaptırarak, halka kabine üyelerinin başarılı olup olmadığını sordu. Yapılan kamuoyu araştırmasına göre, en başarılı bakan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler olurken, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım 'en başarısız bakan' seçildi. Yüzde 17.1 oy alan Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ı, yüzde 16.4 oy ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan izledi.

AK Parti, Denge Araştırma Merkezi'ne yaptırdığı anket ile hükümetin başarı grafiğini çıkardı. Anket çalışması Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Samsun, Tekirdağ, Van, Zonguldak'ta 2 bin 510 kişi üzerinde yapıldı. Ankete katılan kişilere "Hükümette En Başarısız Bulduğumuz Bakan Kimdir?" sorusu yöneltildi. Anket sonuçlarına göre kabinenin en başarısız bakanı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan olurken, en başarılı bakan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler seçildi.

EN BAŞARILI VE EN BAŞARISIZ BAKANLAR SIRALAMASI

"Hükümette en başarısız bulduğunuz bakan kimdir?" sorusunu cevaplandıranların yüzde 17.1'i Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yüzde 16.4'ü Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, yüzde 4.9'u Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yüzde 4'ü İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun ismini verdi.

Kabinenin en başarılı bakanı yüzde 0.4 oy oranı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler oldu. Güler'i yüzde 0.6'lık oy oranı ile Devlet Bakanları Mehmet Aydın ve Beşir Atalay, yüzde 0.8 ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu izledi.

Anket sonuçlarına göre, yüzde 1.1 oranında oy alan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, yüzde 1.2'lik oy oranı ile Tarım ve Köy İşleri Bakanı Sami Güçlü, yüzde 1.3 ile Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, yüzde 1.6 oranında oy alan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, yüzde 1.7 ile Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan ile Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Güldal Akşit, yüzde 2 ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve yüzde 3 oranında oy alan Adalet Bakanı Cemil Çiçek de kabinenin başarılı bakanları arasında yerini aldı.

EKRANDA EN ÇOK GÖRÜLEN BAKANLAR

Ankete katılanların yüzde 14.9'u hükümetin tüm bakanlarını başarılı bulurken, yüzde 6.3'ü kabinenin tümüne geçersiz not verdi. Ankete katılanların yüzde 11.5'i ise hiçbir fikir beyan etmedi.

Öte yandan anket ilginç bir sonucu da ortaya çıkardı. Ankete katılanların çoğu bakanları fikir beyan edecek kadar tanımadıklarını da gözler önüne serdi. AK Parti halka "Televizyonda ve basında en çok gördüğünüz bakan kim?" sorusunu da yöneltti. Buna göre, seçmenin medyada en çok takip ettiği bakan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül oldu. Gül'ü yüzde 14.7'lik oy oranı ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, yüzde 5.2 ile de Devlet Bakanı Ali Babacan takip etti.

Araştırmaya katılanların Devlet Bakanı Beşir Atalay, Tarım Bakanı Sami Güçlü, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı ise televizyon ekranlarında ve basında hiç görmediklerini kaydetti.

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber