Kılıçdaroğlu: Hizmete şimdiden başladık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2009 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ?Bakın biz İstanbul'a şimdiden hizmet etmeye başladık. Bir, 'Ekrem Tosun' dedik, Futbol Federasyonuna arsa bağışlandı? dedi.

Merter Green Park Oteli'nde düzenlenen CHP'ye katılım töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, salondakilere, ?İstanbul'un niçin bir Paris, Tokyo olamadığını, ne eksiği bulunduğunu? sordu.

?Tek bir nedeni var; İstanbul'u akıllı adamlar yönetmediler? diyen Kılıçdaroğlu, ?İstanbul'u yönetenlerin kendi ceplerini düşündüğünü, yedi kuşak akrabalarına çalıştığını, ancak 29 Mart'ta halkın iktidarının kurulacağını? savundu.

Törene gelmeden önce, ?AKP'nin kalesi olan Sultanbeyli ilçesine gittiğini, burada fakir, zor durumda insanların yaşadığını? söyleyen Kılıçdaroğlu, ?AKP mi fakir-fukara, garip-gureba partisi? Onlar fakir-fukara edebiyatı yaptılar, malı götürdüler. Deve yüküyle götürdüler. Yandaşlarına öyle imkanlar sağladılar ki, kazara ağzınızdan bir laf çıksa gece uyumuyorlar. Bizim görevimiz ne? Gece onları uyutmamak? diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, aristokrat, zengin bir aileden değil halkın arasından geldiğini, Kadir Topbaş'ın ise patron çocuğu olduğunu kendisinin söylediğini, bu nedenle de halkın sorunlarını anlamadığını ileri sürdü.

Kemal Kılıçdaroğlu, ?Arıyorlar, 'Kemal Kılıçdaroğlu hakkında bir şeyler bulabilir miyiz?' Aramazsanız namertsiniz. Arayın bakalım? dedi.

Göreve gelirse İstanbul'da ?yatağa aç giren adam bırakmayacağını? söyleyen Kılıçdaroğlu, ?vatandaşın ağzına zaman zaman bir parmak bal çalındığını, makarna kuyruklarına, kömür kuyruklarına sokulduğunu, ancak kendisinin bunlara son vereceğini? kaydetti.

Kılıçdaroğlu, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'nın, ?AK Parti'nin yandaşlarına aktardığı rantın 250 milyar dolar olduğunu? söylediğini, ancak bu konuda ne Kadir Topbaş'tan, ne de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan bir ses çıkmadığını savunarak, ?Bu düzeni Allah'ın izniyle değiştireceğiz? diye konuştu.

?SEVGİLİLER GÜNÜ'DÜR DİYE PIRLANTA ALDINIZ DEĞİL Mİ??

Ak Parti'nin iktidara geldiğinde pırlantaya uygulanan ÖTV'yi kaldırdığını, bunun kimin işine yaradığını düşünmek gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

?Sizin işinize yaradı mı? Ben sizi biliyorum, siz de akşam evinize giderken Sevgililer Günü'dür diye pırlanta aldınız değil mi? Bunların adı pırlanta adaleti. Biz açıklamasaydık, bu gerçekler ortaya çıkacak mıydı? Bakın biz İstanbul'a şimdiden hizmet etmeye başladık. Bir, 'Ekrem Tosun' dedik, Futbol Federasyonuna arsa bağışlandı.?

Bazı partililerin,?Yeni dosyalar var mı?? soruları üzerine Kılıçdaroğlu, ?Ben size söz veriyorum. Beni o koltuğa oturtun, asıl bombalar o zaman patlayacak? ifadesini kullandı.

İşsizliğin vatandaşların büyük kısmını vurduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, ?Ama maşallah AKP ve yandaşlarının çocuklarına Allah 'Yürü ya kulum' diyor? şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, 5 yıl içinde İstanbul sokaklarında kimsesiz çocuk bırakmayacağını, Anadolu'dan okumaya gelen öğrenciler için Kiptaş kanalıyla yurtlar yaptıracaklarını, depreme karşı da ciddi çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi.

CHP İl Başkanı Gürsel Tekin de herkesin sessiz, sakin olarak tanıdığı Kadir Topbaş'ın son günlerde öfke içinde olduğunu savundu. Tekin, şunları kaydetti:

?Eğer plan tadilleri yaparak milyarları birilerinin cebine sokuyorsanız, bir gün bir Kılıçdaroğlu çıkar, bunun hesabını sorar. Bunlar, sizler gibi, bizler gibi çok mütevazı insanlardı. Siyasete mücahit olarak Erbakan'ın yanında başladılar. AKP iktidarıyla hepsi müteahhit oldu. Müteahhit olduktan sonra her şeye müsait oldular, yolsuzluk da dahil.?

CHP'nin Güngören Belediye Başkan Adayı Lemi Çelik de CHP'li bir ailenin çocuğu olduğunu, CHP lideri Deniz Baykal'ın bu görevi vererek kendisini onurlandırdığını belirterek, ?Burayı hep beraber, el ele vererek İstanbul'un gülen yüzü haline getireceğiz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber