Öğrencilerin uğradığı taciz, Hayat Bilgisi dersinde ortaya çıktı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Şubat 2009 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4 öğrencinin mahallelerindeki bir tesisatçının kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu söylemesi üzerine gözaltına alınan kişi, Adli Tıp Kurumu'nun "Çocukların ruh sağlığı bozulmamıştır" raporu üzerine tutuksuz yargılanmak kaydıyla serbest bırakıldı.

Sakarya'nın Sapanca ilçesi´ndeki bir ilköğretim okulunda Hayat Bilgisi dersinde "Yabancılarla ilişkiler" konusu işlenirken 3. sınıfta öğrenim gören 4 öğrencinin mahallelerindeki bir tesisatçının kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu söyleyince gözaltına alınan bu kişi, Adli Tıp Kurumu'nun "Çocukların ruh sağlığı bozulmamıştır" raporu üzerine tutuksuz yargılanmak kaydıyla serbest bırakıldı.

Alınan bilgilere göre 22 Haziran ilköğretim Okulu'nda 3. sınıf öğrencisi F.Z.D, Hayat Bilgisi dersinde dersinde sınıf öğretmeni Nihan Yalçın'a mahallelerinde komşuları olan tesisatçı A.M.'nin kendisini evine götürüp cinsel tacizde bulunduğunu iddia etti. Öğretmen çocuğu hemen susturarak durumu okul yönetimine bildirdi. Diğer sınıflarda öğrenim gören yaşları 7 ve 9 arasında değişen Z.S.E., R.E. ve N.Y. adlı 3 öğrenciler de aynı kişinin kendilerine tacizde bulunduğunu söyleyince durum ailelerine bildirildi. Aileler de Sapanca Adliyesi'ne giderek bu kişiden şikayetçi oldu.

Duruşmanın ilk celsesinde mahallesindeki 4 çocuğa tacizle suçlanan 54 yaşındaki 3 çocuk babası A.M. suçlamaları kabul etmedi. Çocukları tanıdığını ancak cinsel tacizde bulunmadığını söyleyen tesisatçı, Adli Tıp Kurumu'nun da "Çocukların ruh sağlığı bozulmamıştır" şeklinde rapor vermesi üzerine tutuksuz yargılanmak kaydıyla serbest bırakıldı.

Aileler ise mahkemenin bu kararına tepki gösterirken, cinsel tacize uğrayan çocuklardan F.Z.D´nin annesi A.D. kızının psikolojisinin bozulduğunu, çocuğunun sınıfta masanın altına gizlenerek yüzünü kapatmaya başladığını söyledi. Diğer çocukların aileleri de tesisatçının çocukları çeşitli bahanelerle evine çağırıp tacizde bulunduğunu ileri sürdüler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber