Engelli öğretmen adayının atama sıkıntısı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Şubat 2009 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ben görme engelli olarak liseden mezun oldum. Sayısal mezunuyum. Erzurum milli eğitim müdürlüğü rehberlik servisinden yaptığım danışmanlık üzerine felsefe grubu öğretmenliği bölümünden mezun olduğumda atanmamda sakınca olmadığına dair yazı verildi. Bunun üzerine puanımı gözönune alarak Atatürk üniversitesinin k. k. eğ. fa. felsefe grubu öğretmenliği bölümünü tercih ettem. Puanıma göre tercih etmeme rağmen engelli kontenjanından üniversiteye girdim ve başarıyla bitirdim.

Dört yıldır atanma umuduyla KPSS sınavına giriyorum. Milli Eğitim Bakanlığı diğer kurumlarda kullanılan %3'lük engelli alımını öğretmenlikte kullanmıyor. Beni ençok etkileyen şey, Şubat tatilinden önce atanmamla ilgili gönderdiğim dilekçeye verilen cevap. Kontenjan olmamakla birlikte KPSS sınavından yeterli puan alsam dahi gerekli olan raporda Türkiye'nin heryerinde ve her iklim şartında gorev yapabilir ibaresi istemesi. Ben %80 görme kaybı olan ve albunizm hastasıyım (Kısaca vücuda renk veren pigmentın olmamasından kaynaklanan hastalık)... O raporu almam imkansız.

Madem böyle bir hakkım yoktu niçin okumama müsade verildi? 2000 yılında milli eğitimde yaptığım danışmanlıkta niçin yanlış yönlendirildim? Üniversiteye neden görme engelli olarak kontenjandan alındım? Neden üniversite bana bu diplomayı verdi? Dört yıldır KPSS sınavına giriyorum madem böyle bir hakkım yoktu neden sınavlara girmeme müsade verdiniz. (Sınavlara engelli olduğumu belirten raporla başvuruda bulunarak iki okutman eşliğinde sınava giriyorum)

Benim 9 yıllık emek ve çabamın hesabını kim verecek Eğer empati kurursanız nekadar çaba ile buyolu katettiğimi anlarsınız Evliyim ve iki kızımvar.7000 TL'ye yakın öğrenim ve katkı borcumvar.

Sizce Acaba bunları sormaya hakkım yokmu?

Yukarıdaki metin Haber Gönder ile memurlar.net'e iletilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber