Hastanede memur eylemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2009 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, üyelerine başka bir sendikaya geçmeleri konusunda baskı yapıldığı iddiasıyla eylem düzenledi.

Hastanenin acil servisi karşısında toplanan eylemciler, "Başka sendikayı örgütlemeyin, döner sermaye adaletsizliğini çözün", "Baskı ve hukuk dışı uygulamalara sessiz kalmayacağız" şeklinde dövizler taşıdı, protestolarını dile getiren sloganlar attı.

İş yeri temsilcisi Zülfikar Akçay, hastanede yönetici konumundaki bazı kişilerin SES üyelerine baskı uygulayıp, farklı bir sendikaya geçmelerini istediğini, bunu yapmayanları ise başka bir yere göndermekle tehdit ettiklerini iddia etti.

Bir çalışanın baskıyla başka bir hastaneye gönderildiğini öne süren Akçay, devleti temsil eden yöneticilerin herkese eşit davranması gerektiğini söyledi.

Akçay, hastane yöneticilerinin bu işlerle uğraşmak yerine kliniklerin eksik personel ihtiyacını gidermelerini, fiziki koşulları iyileştirmek için çalışmalarını istedi.

SES Ankara Şube Başkanı İbrahim Kara da hastane yöneticilerinin odalarına çağırdıkları sendika üyelerini istifaya zorlayıp başka bir sendikaya üye yapmaya çalıştığını iddia etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber